Pannon-Safe

2017-től az egészségbiztosítási piacon robbanásszerű növekedés várható

2016. december 18. - WSH

Változnak a cafetéria rendszer szabályai januártól, most már a béren kívüli juttatások közül választhatunk majd adómentes egészségbiztosítási csomagokat is.

Jövő évtől változnak a cafeteria -  más néven  béren kívüli juttatás -  szabályai: a munkaadó cégek januártól adómentes juttatásként vásárolhatnak csoportos egészségbiztosítási csomagokat. A jogszabályváltozás a szakemberek szerint ugrásszerű növekedést hozhat az egészségbiztosítási piacon. Várhatóan növekszik a cafetériában részesülő munkavállalók száma, hiszen az adómentes juttatás előnyös a munkaadó cégek részére is. Emellett pedig valószínű, hogy egyre többen választják majd az egészségbiztosítási szolgáltatást a béren kívüli juttatás elemei közül, mivel sokan elégedetlenek a társadalombiztosítási egészségügyi ellátással. Jelenleg körülbelül másfél millió dolgozó van, aki cafetériában részesül, melynek összértéke közel 350 milliárd forintot tesz ki.

55162849_l.jpg

Rohamosan fejlődnek és szaporodnak a magán egészségügyi intézmények

A GKI Egészségkutató Intézet felmérése azt mutatja, hogy növekedési tendencia figyelhető meg az egészségügy magánfinanszírozási területén. A szakemberek véleménye szerint a biztosítási ágazat egyik legjobban fejlődő és fejleszthető ága az egészségbiztosítás. Ennek okai, hogy a társadalombiztosítási ellátás színvonala egyre rosszabb, és a lakosság elégedetlen. Az utóbbi években megfigyelhető változás a magán egészségügyi intézmények számának jelentős növekedése, hiszen egyre többen választják a fizetős szolgáltatásokat, hogy megfelelő ellátásban részesülhessenek. Ez a biztosítók számára azért fontos, mert ezek a szolgáltatók adják az egészségügyi biztosítások hátterét.

A megelőzés és egészségmegőrzés a mai ember egyik legfontosabb feladata

Korunk egyik fő témája az egészségmegőrzés, egészséges életmód. Kiemelten fontos feladatunk a betegségek megelőzése, a fittség megőrzése. Az utóbbi években, évtizedekben egyre tudatosabban táplálkozunk, egyre többet sportolunk, sokkal jobban odafigyelünk testünkre. Az egészségügyben a prevenció azaz a megelőzés területe egyre hangsúlyosabb lesz. Ez is azt vetíti előre, hogy hosszú távon kifizetődő a cégek számára, a magán egészségbiztosítási szolgáltatások választása.

 

Források:

https://www.biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/eletbiztositas/a_magan_egeszsegbiztositas_mint_uj_adomentes_juttatas_a_jovo_sztarja.6124.html

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr712052137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása