Pannon-Safe

Hogyan befolyásolhatja a lakásfelújítás a biztosításunkat?

2017. június 12. - WSH

Ilyenkor tavasszal sokan vágnak bele különböző felújítási projektekbe. Azonban abba nem gondolnak bele, hogy ez milyen hatással lehet a lakásbiztosításukra. Ezek a leggyakoribb lakásátalakítások, amik hogyan_befolyasolhatja_a_lakasfelujitas_a_biztositasunkat_1.jpgérinthetik a szerződésünket.

 

A hetvenes évek Amerikájában egyre nagyobb igény mutatkozott a kézműves termékekre. Az emberek belefáradtak abba, hogy mindent készen kaptak. Később ebből alakult ki a DIY-mozgalom, ’do it yourself’ – csináld magad-mozgalom.

Magyarországon is nagy népszerűségre tett szert, főleg az internet térhódításának köszönhetően. A világhálón lépten-nyomon kreatív ötletekbe botolhatunk és azok megvalósítási útmutatóiba. Az erre szakosodott boltokban pedig könnyedén megvásárolhatjuk a felújításhoz szükséges eszközöket.

Készíthetünk konzervdobozból lámpabúrát, kirakhatjuk padlónkat pénzérmékből, fürdőszobai kilépőt pólóból. Sokan ennél merészebbet álmodnak meg, az egész lakásukat szeretnék átalakítani saját kezűleg. Nem elégednek meg az ablakkeretek lefestésével, vagy a konyhapult kicserélésével, falakat bontanak ki. 

Néhány felújítási projekt növelheti a biztosítási díjainkat, néhány pedig csökkentheti.

 

Konyha átalakítása

Megesik, hogy egy idő után szeretnénk frissíteni a konyhánk megjelenésén. Ilyenkor nem feltétlenül csak a drága csempék, új padló, vagy konyhabútor összegével kell számolnunk. Hanem érdemes figyelembe venni, hogy a felújítás által megemelkedik a házunk értéke. Így az előzőekben kalkulált biztosítási összeg is módosulhat. 

 

Nappali átrendezése

Talán nem is gondolnánk, de az új bútorok vásárlása is emelheti a lakásbiztosításunk összegét. Ugyanúgy, mint a konyhánál itt is növekedik az ingatlanunk értéke. Szerencsére a legtöbb lakásbiztosítás fedezetet nyújt a bútoraink sérülésére, ami például egy beázás során keletkezett. Természetesen csak egy bizonyos összeghatárig.

 

Tető renoválása

Amennyiben mi magunk állnánk neki a tetőnk javításának, érdemes előtte a biztosítónkkal konzultálni. Például ha egy vihar után sérült a szerkezet, a lakásbiztosításunk megtérítheti a javítási költségeket.  Azonban előtte fel kell méretnünk a károkat.

Az otthonunk felújítása általában plusz értéket kölcsönöz az ingatlanunknak. Fontos meggyőződni arról, hogy ez a hozzáadott érték fedezhető-e a biztosítási szerződésünkben leírtakkal. Érdemes ezért tájékozódni a hazai biztosítási díjakról.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7412549071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása