Pannon-Safe

Viharjelzés sms-ben a biztosítónktól, mint kármegelőzés…

2016. július 27. - WSH

Nem most volt ugyan, hanem ennek már jó néhány éve is van, azonban elképzelhető, hogy sokan még talán nem tudják, hogy az Uniqa biztosító egy akkor, 2009-ben még egyedülállónak számító szolgáltatást vezetett be Magyarországon, ez pedig nem más, mint a veszélyes helyzetekre a korunk legtesthezállóbb módján, az azonnal elérhető SMS technikával figyelmeztető viharjelző szolgáltatás. 

5180704_m.jpg

Napjainkban ugyanis egyre szélsőségesebb az időjárás, hirtelen, a semmiből képesek feltámadni erős szelek, jelentős záporok, zivatarok, és a különösen nyáron igen sokszor előforduló viharokra – pláne, ha nem is tudunk időben azok esélyéről – bizony nem tudunk alaposan felkészülni. De ugyanilyen lehet a téli időben a több napig tartó, veszélyes havazásos időjárás is, amikor akár ingóságaink, akár ingatlanjaink állapotában egyaránt károk keletkezhetnek. 

Az Uniqa biztosító a rendszert üzemeltető UBIMET GmbH cég segítségével közösen nyújt egy előzetes figyelmezetést, mint egy egyedülálló és újszerű szolgáltatást ügyfeleinek, abból a célból, hogy időben fel tudjanak készülni a szélsőséges időjárásra. Ezen túl pedig nem csupán magáról a vihar illetve hóvihar várható tényéről kapunk információt, hanem annak mértékéről, erősségéről is.

Az Uniqa partnere a már említett UBIMET egy igen nagy múlttal, és komoly meteorológiai szakértelemmel rendelkező cég, akik komoly előrejelző szoftvereikkel folyamatosan reális képet tudnak adni a várható időjárási viszonyokról, hiszen folyamatosan értékelik azokat a szakembereik, az év minden nap napján, 24 órán keresztül elérhető időjárási állomások, műholdak és radarok folyamatosan ellenőrzik a modelleket. Így jó esély van arra, hogy az előrejelzés valóban pontos, úgyszólván telitalálat legyen. 

A biztosítási tendenciák körében is exkluzívnak számító szolgáltatást az Uniqa esetében a minimum 2 év szerződéses jogviszonnyal rendelkező ügyfelek vehetik igénybe, valamint azok, akik casco biztosítással rendelkeznek. 

Ám, mivel egy kármegelőző szolgáltatásról van szó, így az ügyfelek díjmentesen juthatnak hozzá, mindössze egy regisztráció ellenében. 

Nem sokkal az Uniqa biztosítót követte a Generali is, akiknél szintúgy elérhető ez a szolgáltatás. Ők a riasztásokat szintén egy maghatározott, ám igen tág időkereten belül, reggel 7 és este 21 óra között küldik ki, vagyis nem megzavarva az éjszakai nyugalmunkat. Az ő esetünkben egy űrlapot kell kitöltenünk, ahhoz, hogy igényelhessük ezt az igen hasznos szolgáltatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr188917388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása