Pannon-Safe

Hurrá, itt a síszezon!

2017. január 19. - WSH

A téli sportok kedvelői most végre hódolhatnak szenvedélyüknek – azonban az utasbiztosításról senki ne feledkezzen meg, ha külföldre utazik síelni!

A tél sajnos a balesetek szempontjából kiemelkedően veszélyes időszak, jóval több ilyenkor a káresemény, még a betörések száma is növekszik a statisztikák szerint. A téli sportok is több veszélyt rejtenek, mint a tengerparti nyaralás, ezért jobb előre gondolkodni, és számolni az esetleges veszélyekkel is.  

52744104_l.jpg

Legjobb védekezés a síbalesetek ellen is a megelőzés

Figyeljünk rá, hogy sífelszerelésünk megfelelő legyen, és tudásunkhoz mérten használjuk a különböző nehézségű pályákat. Vigyázzunk, hogy ne terheljük túl magunkat és sportolás előtt mindig melegítsünk be.  Ha elfáradunk, iktassunk be pihenőket, együnk és igyunk eleget. Tartsuk be a sí-KRESZ szabályait is.

Ha síelni utazunk, kössünk speciális síbiztosítást!

Az átlagos utasbiztosítások nem, vagy csak korlátozottan alkalmasak a téli sportokkal együtt járó fokozottabb veszélyekre. A biztosítók kínálataiban folyamatosan jelennek meg az olyan termékek, melyeket a síelés szerelmeseinek ajánlanak. Ugyan az ilyen fajta szerződések valamivel drágábbak - éppen a magasabb kockázatok miatt - azonban nem ajánlatos ezeken spórolni.

A normál utasbiztosítások nem, vagy csak korlátozott mértékben fizetnek azokban az esetekben, melyek síeléskor jellemzően előfordulhatnak - így pedig összességében sokkal drágábban jövünk ki, ha ne adj isten, történik valami. Az utóbbi időben kezd elterjedni a síeléssel kapcsolatos felelősségbiztosítás is, mely arra az esetre vonatkozik, ha mi magunk okoznánk balesetet a pályán. Nyugat-Európában már elterjedt gyakorlat, hogy a sérült fél a kórházi és orvosi ellátás költségeit a baleset okozóján kéri számon.

Baleset esetén azonnal hívjuk fel a biztosítótól kapott asszisztencia telefonszámát, és a helyszínen vetessünk fel jegyzőkönyvet is. 

 

Források:

https://www.viennalife.hu/blog/sieles-utaskarok

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5312130845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása