Pannon-Safe

A lyukasmarkúak biztosítása, avagy megéri mobiltelefonomra biztosítást kötnöm?

2017. augusztus 16. - WSH

A kilencvenes években a mobiltelefon státusszimbólumnak számított. Manapság egyre több embernek lapul a zsebében egy készülék, a fiatalok körében szinte elképzelhetetlen a nélkülözése a mindennapokban. Ugyan már relatíve olcsón hozzájuthatunk az alapkészülékekhez, de léteznek több milliós modellek is. Megérheti biztosítást kötni mobiltelefonunkra?

2.jpg

A statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbb mobiltelefontulajdonossal történt már baleset, ami a készülék állapotát érintette. Tipikus, hogy üveglappal előre esik a betonra, nagy mennyiségű víz éri, de az sem szokatlan, hogy a WC kagylóban köt ki az értékes okostelefon. Sokszor már az első pár hónapban kár éri, ami nagy bosszúságot okozhat. Telefonunkon rengeteg értékes dolgot tárolhatunk, képeinket, zenéinket, beszélgetéseinket, esetleg munkához elengedhetetlen információkat, telefonszámokat. Ezért sem árt gondoskodunk a védelméről. Megtehetjük ezt egy strapabíró tokkal, beállíthatunk jelszavas védelmet, vagy akár köthetünk rá biztosítást is. 

Kiknek érheti meg a telefonbiztosítás?

Egy olcsóbb készülék esetében nem általában nem éri meg a biztosítást kötni. Amennyiben telefonunk drágább kategóriába tartozik és fennáll a lehetősége a telefon elejtésének vagy egy lopásnak, akkor érdemes fontolóra vennünk. Különösen kellemetlen lehet, ha a készüléket részletre vettük, a havidíj egy használhatatlan mobiltelefon után is levonásra kerülne. Azoknak is előnyös lehet, akiknek az okostelefon elengedhetetlen munkaeszköz, tönkremenetel után azonnali helyettesítő eszközre van szükségük.

Általában milyen lefedettséget tartalmaz?

  • véletlenszerű károsodás, pl. leejtés közbeni sérülés, törés
  • vízzel, vagy folyadékkal történő érintkezés közbeni meghibásodás
  • belső meghibásodás
  • rablás esetén pénzbeli megtérítés

 

Mikre nem terjed ki a biztosítás?

  • adatvédelemre
  • a készülék megmagyarázhatatlan elvesztésére
  • 18 éven aluli személyek birtokában lévő készülékekre

 

Összeségében van értelme a telefonbiztosításnak?

Mint ahogy sokféle biztosítás esetében, mindig függ az ügyfél preferenciáitól és a kockázattól, amit orvosolni szeretne. Amennyiben úgy érezzük értékeink védelemre szorulnak, esetleg csak nyugodtabban lennénk, ha készülékünk biztosítva lenne, mindenképp megérheti. Amennyiben a múltban érte baleset a telefonunkat, akkor hasznosnak találhatjuk ezt a fajta védelmet. Ilyenkor mindig mérlegelnünk kell, hogy mennyi esélye van, hogy mobiltelefonunk meghibásodik, kár éri, ezzel szemben mennyibe kerül a biztosítás és mennyi kártérítést tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr512689375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frenk12 2017.08.16. 15:14:56

Érdekelnek otthoni munkák, pénzkeresési lehetőség? (Nincs MLM, piramis, egyéb visszataszító dolog :) ) Amivel találkozhatsz: YouTube partner program és nézettség növelés, Instagram Marketing, Fordítási Munkák, Freelancer munkák (bármi, programozástól kezdve, videó vágás, amit el tudsz képzelni), Ingyenes Domain szerzés, Ingyenes VPS :)
Csekkold: valodi-otthoni-penzkereses.blogspot.com/

Pootj 2017.08.16. 20:23:07

Hülyeség. Olyan telefont kell venni, aminek az elvesztése nem fáj. Tipikus magyar betegség a többnek látszani akarás, amikor minimálbérből hitelre kell százezres telefon... Lásd még tipikus magyar autóbehozatal: BMW 320d.
Az adatok védelmére meg ott vannak a felhő tárhelyek automatikus szinkronizációval.
süti beállítások módosítása