Pannon-Safe

Öngondoskodás és életbiztosítás: biztonság a jövőben, vagy magas hozam?

2016. október 07. - WSH

Az utóbbi években egyre többen választják az öngondoskodási és nem életbiztosítási jellegű megtakarításokat.

Az öngondoskodási-célú termékek a nyugdíjbiztosítás, a nyugdíj-előtakarékossági számla és az önkéntes nyugdíjpénztár lehetnek. A lényege ezeknek a megtakarításoknak, hogy havonta be kell fizetni egy összeget, meghatározott a futamidő és a megtakarítást az adójóváírás is növeli. Fontos tényező a döntésben a várható hozam. Magyarországon egyelőre kevesebb a biztosítások és a nyugdíjpénztári megtakarítások aránya, mint az uniós átlag. A szakemberek véleménye szerint a biztosítási piac jövője az életbiztosítási üzletág, és azon belül pedig a nyugdíj- és egészségbiztosítások lehetnek. Az MNB etikus életbiztosítási koncepciója is ezt hivatott elősegíteni.

39887949_l.jpg

Milyen termékek vannak az egészségbiztosítási piacon?

Az egészségbiztosítások két alaptípusa van, az egyik, mely fizet egy bizonyos összeget, ha a biztosított beteg lesz, a másik pedig nem az ügyfélnek közvetlenül, hanem a szolgáltatónak fizet az ellátásért, vizsgálatokért. A Mabisz (Magyar Biztosítók Szövetsége) adatai szerint a díjbevétel és a szerződések száma is nőtt valamelyest a tavalyi évhez képest. A növekedés azonban nem csak az ügyfeleken múlik, a kínálat is nagyban befolyásolja. A fővároson kívül sajnos nagyon kevés azoknak az egészségügyi magánintézményeknek a száma, melyek magas színvonalú, egységes szolgáltatást nyújtanak, és amellyel a biztosító társaságok ellátási szerződést köthetnek.

Egyre többen félnek, hogy nyugdíjasként felkopik az álluk…

Sokan már úgy látják, hogy az állami nyugdíjrendszer egy idő után nem fogja tudni biztosítani a nyugdíjasok megélhetését. A mai negyvenesek már komoly gondban lehetnek nyugdíjas éveikben, ha nem kezdenek el takarékoskodni. Az utóbbi években egyre többen választják az öngondoskodási célú megtakarításokat, növekedett a nyugdíjbiztosítások aránya. Legtöbben maximálisan szeretnék kihasználni az adókedvezményt, és sokan a cafeteria rendszer keretein belül intézik a megtakarítást.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr711777377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása