Pannon-Safe

Őszi teendőink a lakásbiztosítások világában

2016. szeptember 10. - WSH

A lakásbiztosítások életében a viharos nyár után az időjárás szempontjából csendesebb őszi hónapok is jelentősek. A nyár sok szempontból veszélyzóna lakásunk számára: a nyaralások következtében üresen hagyott lakás jó célpont lehet a betörőknek, plusz a szélsőséges időjárás által okozott veszélyek is megnőnek.

Most, hogy újra itt a szeptember, talán kicsit fellélegezhetünk: néhány veszély elhárul, vagy csupán már csak kisebb mértékben fenyeget. De nézzük, hogy mit hoz az őszi időszak a lakásbiztosítás szempontjából!

20771348_m.jpg

Mire kell odafigyelnünk ősszel a lakásbiztosításunk terén?

A felmérések szerint nagyon sokan január elején kötöttünk lakásbiztosítást, mely azt jelenti, hogy az éves felülvizsgálat az őszre, legkésőbb ősz végére tervezhető. Ha nem váltani szeretnénk, akkor is érdemes megnézni, milyen új lehetőségek vannak a piacon, hogy a legkedvezőbb konstrukciót választhassuk. Ezen kívül ingatlanunk, vagy ingóságaink értéke is változhat az idő múlásával, (főleg ha felújítást, bővítést végeztünk), ezekre is figyeljünk, nehogy lakásunk alulbiztosított legyen.

Az ősz sokszor az újrakezdés időszaka is

Az őszi időszak az iskolakezdés ideje, ilyenkor nagyon sok diák költözik albérletbe a választott iskola közelében. A lakástulajdonosok gyakran csak az ingatlanra kiterjedő biztosítást kötnek. Ha albérletbe költözünk, ne feledkezzünk meg erről, és ha szükséges, kössünk biztosítást ingóságainkra is. Ha nem gondolunk erre, akkor igen kellemetlen meglepetésként érhet, hogy a bérelt lakásból ellopott (vagy például egy beázás miatt károsodott) tévénk vagy számítógépünk után semmilyen kártérítést sem kapunk.

Gondoljunk hamarosan üresen hagyott hétvégi házunkra, nyaralónkra is!

A nyár elmúltával a nyaralók is elnéptelenednek, így az őszi és téli hónapokban a nyaralóövezetekben növekszik a betörések száma. Ha van nyaralónk, valószínűleg ősszel fordul meg a fejünkben, hogy biztosítást kellene kötnünk arra is. A nyaralóbiztosítás azonban speciális, a feltételek szigorúbbak, mint a lakásbiztosítás esetében. Mindenképpen gondot kell fordítanunk a betörésvédelemre nyaralónk esetében is, ezen kívül kiemelten figyelnünk kell a kármegelőzésre is.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7311680837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása