Pannon-Safe

Felelősségbiztosítást nem csak gépjárműre köthetünk!

2016. szeptember 05. - WSH

A felelősségbiztosítás az autótulajdonosok számára kötelező. Érthető, hogy először erre gondolunk, ha a felelősségbiztosításról beszélünk. Azonban felelősségbiztosítás nem csak a gépjárművekre értelmezhető.

A lényege ugyanis, hogy a biztosított – aki lehet magánszemély, vagy cég – által egy harmadik személynek okozott kár megtérítésében nyújt segítséget. Nem összekeverendő a vagyonbiztosítással, ami saját ingó-, vagy ingatlan vagyonunkban keletkezett kár (rongálás, vihar, tűz, stb.) esetén fizet.

36495621_m.jpg

Mi a célja a felelősségbiztosításnak?

A felelősségbiztosítások célja, hogy tehermentesítsék a kár okozóját, a kockázat viselése a biztosítóra hárul. Ezen kívül segítséget nyújt a biztosítottal szemben felmerülő alaptalan kártérítési igények elhárításában is. Felelősségbiztosítást jellemzően cégek, vállalkozások kötnek, de magánszemélyek is megtehetik. A biztosítás fedezetet nyújt személyi és anyagi károk esetében egyaránt. Számos fajtája létezik: épületek (például iroda, vagy gyár) üzemeltetéssel összefüggő, munkáltatói, termékhez vagy szolgáltatáshoz kapcsolódó, illetve szakmai biztosítások.

Ahol nem is gondolnánk rá…

Szakmai felelősségbiztosítást szoktak kötni például az egészségügy és a vagyonvédelem területein, de léteznek környezetszennyezéssel kapcsolatos felelősségbiztosítások is. A termékskála az alaptípusokon belül is igen széles, mindenképpen érdemes biztosítási szakember segítségét igénybe venni, hogy megköthessük a cégünk (vagy saját magunk) számára legkedvezőbb felelősségbiztosítást.

Számtalan okos és jó konstrukció van már – cégvezetőként is döntsünk felelősen és tudatosan!

A biztosítási díj tekintetében is sokféle konstrukció közül választhatunk, az önrész vállalása legtöbb esetben kötelezettség, mértéke változó lehet. Különféle kiegészítő biztosításokat is megtalálunk a kínálatban, melyek segítségével még inkább személyre szabható konstrukciót választhatunk.

A felelősségtudatos, előrelátó módon gondolkodó cégvezető napjainkban nem feledkezhet meg a biztosítások által nyújtott lehetőségekről. Alaposan át kell gondolni,– lehetőség szerint pénzügyi szakember bevonásával –, hogy az adott tevékenységhez kapcsolódóan milyen biztosításokra lehet szükségünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3111678983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása