Pannon-Safe

Új trendek a Casco biztosítások terén

2016. augusztus 07. - WSH

Igazán előnyös az autósok számára, hogy napjainkban a casco biztosítások piaca is egyre bővül, számos szolgáltató terméke közül választhatunk. Nő az érdeklődés az online casco iránt, egyre többen használják az online összehasonlító rendszereket, ám így is komoly feladatot jelenthet kiigazodni az színesedő palettán.

41522496_m.jpg

Újdonság a casco biztosítások körében, hogy ma már nem csak teljes körű Casco-t köthetünk. Ha lízingeljük autónkat, a finanszírozók legtöbb esetben a teljes körűt írják elő, mely fedezetet nyújt elemi kár, töréskár, lopáskár és üvegtörés esetén. Megjelentek a piacon azonban a részleges casco biztosítások is.

Ez a megoldás jelentősen alacsonyabb díjszabással köthető, így előnyös azok számára, akiknek nincs szükségük a teljes körű Casco biztosításra. A Törés casco baleseti és elemi károk okozta törés, a Totálkár casco autónk teljes megsemmisülése vagy ellopása esetén fizet. A lopás casco lopási, részleges lopási, rongálási kárunkat fedezi. Ezekkel az új termékekkel a biztosítók azoknak az igényeit is kiszolgálhatják, akik idősebb autóval rendelkeznek.

Külön kerül meghatározásra a javítás munkadíja és az alkatrészek költsége – olyan módon számolva, hogy az után gyártott, illetve használt alkatrészek költségét teljes mértékben fedezze. (Az új alkatrész árának egy bizonyos százalékát fizeti.) A totálkár vagy a lopáskár finanszírozása azonban ugyanúgy működik, mint a teljes körű casco biztosítások esetében.

Itt még korántsem értek véget lehetőségeink, ha casco biztosítást szeretnénk kötni: a legtöbb ajánlathoz választhatunk kiegészítő szolgáltatásokat is, melyeket tetszés szerint kombinálva kialakíthatjuk a számunkra ideális konstrukciót. Függetlenül attól, hogy teljes körű, vagy részletes a biztosításunk, általában a következő kiegészítő szolgáltatásokkal növelhetjük biztonságunkat: extratartozék-biztosítás, autósegély, asszisztencia-biztosítás, balesetbiztosítás, kölcsöngépjármű biztosítás, poggyászbiztosítás, jogvédelem-biztosítás.

A legfrissebb adatok szerint hazánkban még mindig igen kevesen, az autósok 18%-a rendelkezik casco biztosítással. A jövőben ez az arány feltehetőleg javulni fog, az új autó vásárlások száma nő, ami kedvez a casco piacnak. Ezen kívül komoly húzó erő a biztosítók versenye, az új termékek megjelenése, melynek valódi nyertesei az autósok. Figyeljük, milyen változások alakulnak a piacon, és kössünk számunkra előnyös casco biztosítást.

 

Források:

http://www.biztositas.hu/Hirek-Informaciok/Biztositas-hirek/Hirarchivum/kotelezo-utan-itt-az-online-casco-bumm.html

http://www.mabisz.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr188929958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása