Pannon-Safe

GPS alapú tarifák, és a legújabb útdíj befizetési módozatok

2016. augusztus 01. - WSH

Ha szállítással foglalkozunk, vagy fuvarokat vállalunk, és nem szeretnénk komoly bírságokat kifizetni, – hiszen bármikor vizsgálhatják, az adott úton, útszakaszon, hogy azt jogszerűen használjuk-e – , jól tesszük, ha előre tájékozódunk arról, hogyan fizethetjük be a legújabb típusát az útdíjaknak. Erre ugyanis rengeteg lehetőségünk adódik.

15192818_m.jpg

Díjainkat tehát - mint fentebb is jeleztük, - többféle módon is rendezhetjük. 

A már jelenleg is használt OBU eszközök már ismertek lehetnek az európai elektronikus útdíj-szolgáltatásban, melynek rövidítése: EETS. Ha még nem rendelkezünk ezzel az eszközzel, akkor beszerezhetjük vagy közvetlenül a flottakövetést biztosító cégtől, vagy pedig az adott értékesítési hálózat egyes pontjain. Ez a rendszer elsősorban azoknak lesz hasznos, akik a fizetős útszakaszokon is rendszeresen közlekednek.

Másik fizetési módszer pedig a GPS eszközzel lehetséges.

Akik már rendelkeznek GPS-szel ellátott fedélzeti eszközzel, nagy valószínűséggel nem kell majd újabb kütyübe, eszközbe beruházniuk a rendszerhez való kapcsolódáshoz. Ám ha netalán az eszköz esetleges meghibásodására kerülne sor, akkor törvényi előírás szerint az adott fuvarozó köteles kiváltani egy ún. viszonylati jegyet, melyen előre meg kell adnunk az útvonalat is, azonban ehhez nem kell regisztrálnunk a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. rendszerében, aki az útdíjszedési, és az egyetemes útdíj-szolgáltatási feladatok ellátása mellett a kormány által meghatározott hatáskörben emellett még kiemelt szereppel bír a díjfizetések ellenőrzésében is. 

Fontos továbbá arról is időben tájékozódnunk, hogy az adott esetben mekkora mértékű, összegű útdíj fizetésére vagyunk kötelezettek. Ehhez persze nem csak a megtett út, illetve az adott útvonal számít majd, hanem a gépjármű környezetvédelmi osztályozása is. Hogy ezeket könnyedén meg tudjuk állapítani, nagy segítségünkre lehetnek ebben a bárki által könnyedén elérhető online kalkulátorok.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr78917518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása