Pannon-Safe

Viharos időket élünk – szokták mondani…

2016. július 13. - WSH

Az elmúlt évek nyarain sajnos ez sokszor szó szerint is igaznak bizonyult. Gyakori mostanában a felhőszakadás, jégeső, sőt még a fákat kicsavaró, orkán erejű széltől is tarthatunk nagyobb vihar idején. Ezek a jelenségek amilyen hirtelen jönnek, olyan gyorsan elmúlnak, ám jelentős károkat hagynak maguk után.

Mit tehetünk a baj ellen? Be kell látnunk, a vihart nem akadályozhatjuk meg. A természet haragja által okozott kárunkat azonban hatékonyan enyhíthetjük – ha van biztosításunk. Persze olyan, mely kiterjed az éppen elszenvedett kárra…

15012937_m.jpg


Sokféle veszéllyel kell számolnunk nagyobb vihar esetén: házunkat, lakásunkat, nyaralónkat, vagy akár üzlethelységünket fenyegeti a tető rongálódása, beázás, villámcsapás, de alulról is jöhet a baj az alacsonyabban fekvő épületek esetében. Gépkocsink is veszélyben van az elemek által, a jég vagy a vihar közben letört ágak, épületrészek károsíthatják, és még sorolhatnánk…

Ingatlanunkat (és a benne lévő ingóságokat) ért kárra a lakásbiztosítás nyújt fedezetet. Ha gépkocsinkat éri baj a Casco biztosítás lesz segítségünkre a kár rendezésében. Lakásbiztosítás kötéséhez átgondolt, felelősségteljes döntést kell hoznunk. Ma már rengeteg opció közül válogathatunk, hogy mire kössünk szerződést. 

Figyelembe kell vennünk ingatlanunk elhelyezkedését, fekvését, nagyon sok körülmény befolyásolja a kockázatokat. Gondoljunk arra is, hogy a biztosítók vizsgálják az épület állapotát, és azt is, hogy a kivitelezés esetleges hibái vagy az elhanyagoltság mekkora mértékben játszott szerepet a kár keletkezésében. A kártérítés aránya nagyban függ tehát a körülményektől is. A Casco biztosítás az autónkat ért töréskárokra és elemi károkra nyújt fedezetet, de különböző extra kiegészítéseket is tartalmazhat, azaz ebben a körben is számtalan lehetőséget kell átgondolnunk.

Mindenképpen szánjunk időt arra, hogy kiválasszuk a számunkra legmegfelelőbb lakás-, illetve Casco biztosítást, ne az első ajánlat alapján döntsünk! Biztosak lehetünk abban, hogy az ebbe fektetett idő és energia sokszorosan megtérül. Ha nem a pénzügyi területen vagyunk jártasak, akkor legjobb, ha szakmai segítséget is igénybe veszünk a döntéshez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr618869748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása