Pannon-Safe

Autóinknak kevesebb, mint egyötöde rendelkezik Casco biztosítással

2016. október 03. - WSH

Bár a Casco átlagdíja csökken, mégis szűk az ügyfélkör. Az Union Biztosító felméréséből kiderülhet, miért kötünk még mindig kevesen Casco-t.

39546076_l.jpg

Az autótulajdonosok túlnyomó része két okra hivatkozva nem köti meg a Casco-t: a gépjármű kora miatt, illetve a biztosítás díját tartják magasnak. Érdekes azonban, hogy aki már megkötötte, nem változtat, még alacsonyabb díjazás esetén sem cserélik olcsóbbra meglévő szerződésüket.  A MABISZ adatai szerint a tavalyi évben mindössze az autósok 18 százaléka rendelkezett csak Casco biztosítással.

Tévhitek a Casco díjazásról

A felmérésből az is kiderül, hogy sokan nincsenek tisztában a díjazással, csak úgy vélik, hogy magas. A megkérdezettek jelentős része nem tudja, hogy az elmúlt öt évben az átlagdíjak 20 százalékkal lettek alacsonyabbak, sőt sokan gondolták tévesen azt, hogy áremelkedés volt az elmúlt időszakban. Tévhit az is, hogy csak az új autóra érdemes Casco-t kötni. Az utóbbi években megjelent már a piacon sok olyan termék, melyek az idősebb autók sajátosságaihoz igazodik, nem csak új autó esetén éri meg igénybe venni a Casco védelmét. Érdemes tehát tájékozódni és figyelni a piacot, az új termékek megjelenését. A biztosítók közötti verseny is a díjazás csökkenését és a feltételek kedvezőbbé válását eredményezheti.

Kiknek van Casco biztosításuk?

A Casco szerződéssel rendelkezők oroszlánrésze új autóra köt biztosítást, még az első forgalomba helyezés előtt. Ám aki már megkötötte a biztosítást, éveken át fenn is tartja azt. Megfigyelhető, hogy a Casco esetében sokkal hűségesebbek az ügyfelek: az alacsonyabb díjak érdekében jóval kevesebben váltanak biztosítást, mint például a kötelező gépjármű felelősség biztosítás esetében, ahol már néhány ezer forint spórolásért is a többség már hajlandó szerződést váltani.

A töréskártól félünk leginkább, második helyen pedig a lopáskár veszélye áll. A káresemények tényleges bekövetkezési aránya is hasonló: a leggyakoribbak a töréskárok. Majdnem ugyanilyen arányban vannak jelen az üvegkárok, melyeket külön nyilvántartásban vezetnek. A lopáskárok gyakorisága azonban jóval elmarad ezektől, bár ilyen esetben a legmagasabb a kártérítés.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr911762927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása