Pannon-Safe

Az egészséges időskor reményében készüljünk fel a hosszú nyugdíjra!

2016. szeptember 25. - WSH

A mai korban az emberek átlagéletkora egyre nő, hosszabb a várható élettartamunk. A nyugdíj fogalma is átalakulóban van, hosszabb nyugdíjas időszakra számíthatunk.

10174085_m.jpg

Készüljünk fel és tervezzünk előre!

Sajnos még jóval alacsonyabb azoknak a száma, akik a megfelelő módon takarékoskodnak időskori éveikre. Pedig szükséges időben felkészülni, és tervezni a jövőbeni változásokra. A legtöbb átlagembernek ehhez pénzügyi tanácsadásra lenne szüksége, ám mégis kevesen fordulnak szakemberhez. Az Aegon Biztosító kutatásai alapján a megoldás a közös felelősségvállalás lehet: az állam, a munkáltatók, a nyugdíjbiztosítók és önmagunk felelőssége egyaránt, hogy a lehető legjobban felkészüljünk nyugdíjas éveinkre.

Ne a munkáltatótól várjuk el a biztonságot, gondoskodjunk mi is!

A kutatási eredmények szerint a munkáltatók egyelőre még nem tudják megteremteni azt a biztonságot, melyre szükségünk lesz a nyugdíjas kor idején. A munkavállalók ezzel szemben az utóbbi években egyre többen gondolják úgy, hogy szükségük lesz megtakarításra a nyugdíjas éveikben.

A magyarok zöme még mindig elsősorban az államtól várja a megoldást…

A többség úgy véli, hogy az államnak kell gondoskodnia a nyugdíjak finanszírozásáról. A munkavállalók többsége elvárja, hogy az állam gondoskodjon majd róla a nyugdíjas éveiben a társadalombiztosításon keresztül. Szintén az államtól várunk kezdeményezést arra, hogy a munkáltatók érdekeltek legyenek dolgozóikat beléptetni nyugdíj megtakarítási programba. Magyarországon tehát egyelőre kevesebben gondolják, hogy saját maguknak kell gondoskodniuk a nyugdíjukról befektetés vagy privát nyugdíjpénztár segítségével.

A hosszú távú siker kulcsa a rendszeres megtakarítás lehet!

Akik már időben elkezdik félre tenni a pénzüket, azaz rendszeres megtakarítókká válnak, sokkal előnyösebb helyzetben vannak a nyugdíj tervezés szempontjából is. Várható élettartamunk növekedése ellenére sem látjuk még kellően a felelősségünket abban, hogy hogyan telnek majd nyugdíjas éveink. Nagyon fontos a megfelelő tájékoztatás, hogy tudjunk arról, milyen lehetőségeink vannak, és tervezni tudjuk a jövőnket, a munka utáni életünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7711733003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása