Pannon-Safe

Vihar idején a villámtól félünk a legjobban

2016. szeptember 07. - WSH

Ugyan a nyár elmúlt, a viharkárok még mindig nem fejeződtek be, no és mi lesz majd a télen, vagy az erősebb csapadékot hozó őszi időben a károsult lakással?

Az elmúlt években egyre gyakrabban fordul elő hazánkban is komolyabb vihar, mely jelentős károkat is okoz.

40609402_m.jpg

A friss felmérések alapján a lakosság kezd egyre tudatosabban védekezni a viharkárok ellen

Valóban: egyre körültekintőbben kötünk lakásbiztosítást. Az elmúlt két évben 26 százalékról 37-re emelkedett azoknak a száma, akik lecserélték, vagy megújították lakásbiztosításukat. Legjobban a villámcsapástól félünk, de szerepel a listán a tető beázása és a jégeső által okozott baj is. A nyílászárók beázásától kevésbé tartunk az UNION felmérése szerint.

Sajnos azonban kevés az, ahogyan védekezünk ellene

A fentiek ellenére, mégis kevés azoknak a száma, akik a viharkárok megelőzésre hatékony védelmet alkalmaznak. Általában addig terjed a védekezés, hogy vihar idején áramtalanítjuk az elektromos berendezéseket. Túlfeszültségvédős elosztót csak kevesen használnak, és legtöbbször csak a számítógépnél alkalmazzák, az egyéb háztartási berendezések, vagy a klíma esetén nem. Az elmúlt években egyre gyakoribb villámkárok oka nem elsősorban az időjárás változása, hanem a műszaki berendezések zavarérzékenységének megnövekedése, illetve az építési technológiák átalakulása. Nagyon fontos tehát, hogy gondoljunk a megelőzésre is!

Vizsgáljuk felül meglévő biztosításunkat!

A lakásbiztosítások egyre szélesebb skáláját találjuk meg ma már a piacon, érdemes felülvizsgálni meglévő biztosításunkat, hogy van-e esetleg kedvezőbb konstrukció. Érdemes évente felülvizsgálni lakásbiztosításunkat, mert egyre több új fedezetre van lehetőség a termékskála bővülésével. Nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy amennyiben szeretné lecserélni meglévő biztosítását, arra csak a biztosítási évfordulón van lehetősége (kivéve persze akkor, ha tulajdonosváltás történik).

Előrelátóak csak tudatos körültekintéssel lehetünk!

Legyünk előrelátóak, tegyünk meg mindent a viharkárok megelőzése érdekében, és persze kössünk biztosítást. De fontos az is, hogy ne dőljünk hátra véglegesen, miután már kiválasztottuk a megfelelő lakásbiztosítást. Évente egyszer szánjunk időt arra is, hogy felülvizsgáljuk azt, és körülnézzünk a piacon, hogy milyen új termékek jeletek meg. Legyünk tisztában szerződésünk lényegesebb pontjaival, és tartsuk fejben, hogy mikor van a fordulónap, így mindig a számunkra legkedvezőbb lehetőségeket választhatjuk.

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1111679057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása