Pannon-Safe

Balesetek márpedig történnek…

2016. augusztus 31. - WSH

Balesetek sajnos bárkit érhetnek… Sokan úgy gondolják, hogy a statisztikák másokra vonatkoznak, „velem ez nem történhet meg”. Márpedig bárkivel megtörténhet. Végig gondolta már, hogy milyen következményei lehetnek egy komolyabb sérülésnek hosszú távon? A keresőképesség időszakos, vagy akár állandó megszűnésén kívül a kórházi kezelés költségeivel is számolni kell, továbbá a hálapénz, gyógykezelés költségei, és még sorolhatnánk. De ha „csak” egy kéz-, vagy lábtörés történik, azzal is hetekre kieshetünk a munkából és táppénzre kényszerülhetünk.

16392426_m.jpg

Ma már a legtöbb biztosító kínálatában szerepel a balesetbiztosítás. Ez nem ugyanaz, mint az életbiztosítás, megkötésekor nincs szükség orvosi vizsgálatra, sem egészségügyi nyilatkozatra, és az életkor sem befolyásoló tényező. Betegségekre, illetve betegség általi halál esetén nem nyújt fedezetet, hiszen a lényege, hogy baleset vagy baleseti halál esetén fizet, mely egy hirtelen és váratlanul bekövetkező esemény, mely sérüléssel jár. Napjainkban egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel is, hiszen egy jól kiválasztott konstrukcióval viszonylag csekély havidíj ellenében biztosíthatjuk családunk számára a megélhetést, akkor is, ha velünk történne valami.

A termékskála széles, és egyre bővül, alaposan nézzünk körül a piacon, mielőtt döntenénk, hogy melyik biztosítást választjuk. Például köthetünk balesetbiztosítást közlekedési balesetre, vagy munkahelyi balesetre, illetve van lehetőség arra is, hogy az egész családot biztosítsuk egyszerre. Tehát röviden összefoglalva a balesetbiztosítás lehet egyéni, vagy csoportos, köthetjük általános vagy speciális szolgáltatásokra, vonatkozhat baleseti halálra vagy a sérülés következtében fellépő ideiglenes vagy végleges munkavégzési nehézségekre.

A díjazás tekintetében is számos variációval találkozhatunk. Más termékekkel kombináltan is van lehetőségünk a balesetek által okozott károk enyhítésére: életbiztosítással vagy lakásbiztosítással. Gyermekünk részére is köthetünk külön balesetbiztosítást, azon felül, mely az állam által finanszírozott formában rendelkezésre áll – erről a lehetőségről bővebben következő cikkünkben ejtünk szót. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogyha gyermekünk az őt ért baj következtében hosszabb időre ápolásra szorul, az legtöbb esetben szintén legalább az egyik szülő munkából való kiesését vonja maga után.

Éljünk az öngondoskodás lehetőségével, és kössünk balesetbiztosítást, mert így, ha bekövetkezik a baj, foglalkozhatunk azzal, ami a legfontosabb: a gyógyulással.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2611661908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása