Pannon-Safe

Egyre többen kötünk biztosítást manapság

2016. augusztus 26. - WSH

Jósolták, hogy a 2016-os év a biztosítók éve lesz. Az MNB adatai szerint a családok országos szinten egyre nagyobb összeget tartanak életbiztosításokban. A legfrissebb adatok szerint megközelítőleg 1800 milliárd forintot tartanak életbiztosításban a háztartások. Arról jelenleg még nem áll rendelkezésre információ, hogy a szerződések száma mennyivel növekedett, de a biztosítók életbiztosítási tartalékainak mennyisége rekordot döntött a féléves adatok szerint. 

37683259_m.jpg

Friss kutatások adatai alapján a legtöbben 26 és 45 éves koruk között kötnek életbiztosítást. Legtöbben egy pénzügyi tanácsadó javaslati alapján kötik meg biztosításukat, de sokan vannak, akik bizonyos élethelyzetekben döntenek a biztosítás mellett. Lehet ez családi esemény, például házasság, gyermek, illetve unoka születése, vagy akár ingatlanvásárlás. 

Jelentős azoknak a száma is azonban, akik azért nem rendelkeznek életbiztosítással, mert drágának tartják. A MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) megbízásából idén májusban készült felmérés szerint a tavalyi évhez képest nőtt a lakosság bizalma a biztosítók felé. A kutatás szerint a legismertebb a lakásbiztosítás a lakosság körében, ezt követik az életbiztosítások, harmadik helyen pedig a kötelező gépjármű biztosítások és a Casco áll. 

Sokan a megtakarítási célú biztosításokat átláthatatlannak tartják a rengeteg költségtípus, különböző bónuszok és egyéb személyre szabott feltételek miatt. Ezen hivatott változtatni az MNB etikus életbiztosítási koncepciója, melyről korábbi cikkünkben már írtunk. A biztosítókkal együtt kidolgozott javaslat szerint Teljes Költségmutató alkalmazásával, a költségek elnevezésének egységesítésével átláthatóbbá válnak ezek a befektetési termékek.

Jövő év januártól lép életbe a fiktív egységek kimutatását tiltó rendelkezés a megtakarítási célú életbiztosítások esetén, mely által az elvont költségek is láthatóvá válnak az ügyfél számára. Az új intézkedések segítségével a biztosítók termékei átláthatóbbá válnak, összehasonlításuk egyszerűbb lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9911650086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása