Pannon-Safe

Ne felejtsük el év végén feltölteni nyugdíjbiztosításunkat!

2016. december 20. - WSH

A biztosítók év végén sok befizetésre számítanak a nyugdíjbiztosítások körében, hiszen az ügyfelek szeretnének minél több adókedvezményt igénybe venni.

A szakemberek úgy látják, hogy jó hatással volt az adókedvezmény bevezetése a nyugdíjbiztosításoknál, látható a növekedés az öngondoskodás területén. A 2014-ben bevezetett szabály szerint a magánszemélyek visszaigényelhetik nyugdíjcélú, rendszeres befizetéseiknek húsz százalékát, de legfeljebb 130 ezer forintot. A biztosítók ezt az összeget a nyugdíjbiztosítási szerződésben írják jóvá. A maximális adókedvezményt, azaz a 130 ezer forintot azok tudják igénybe venni, akik 650 ezer forintot fizetnek be nyugdíjbiztosításukra, és adójuk fedezetet nyújt rá.

42612399_l.jpg

Figyeljünk a határidőkre!

A jogszabály kimondja, hogy az után a díj után jár adókedvezmény, amelyet a biztosító december 31-ig a szerződésben jóváír. Ezért is növekszik meg decemberben a nyugdíjbiztosítási befizetések száma, de ügyeljünk rá, hogy még a szerződésünkben is jóvá kell írni az összeget a hónap végéig. Sajnos, jelentős adókedvezménytől eshet el, aki nem intézi időben a befizetést. Fontos még, hogy az átutalás közleményében tüntessük fel a szerződés számát, amire jóvá szeretnénk írni az adókedvezményt – ezt sokan elfelejtik.

Az adókedvezmény pozitív hatása a nyugdíjbiztosításokra

Az adókedvezmény bevezetése óta jelentősen növekedett a lakosság megtakarítási szándéka. A CIG Pannónia Életbiztosító adatai azt mutatják, hogy átlagosan 45 évesen kötünk nyugdíjbiztosítást, és 20 évet szánunk arra, hogy takarékoskodjunk időskorunkra. A kedvezmény bevezetése nemcsak a megtakarítási kedvet növelte, hanem a befizetett átlagdíjak is magasabbak lettek. További pozitív fejlemény, hogy már a fiatalabb korosztály is aktívan érdeklődik a nyugdíj célú megtakarítási lehetőségekről. Összegezve tehát látható, hogy egyre többen gondolnak időskori éveikre, és vállalnak akár hosszú távú kötelezettséget is annak érdekében, hogy nyugdíjas éveik gondtalanul teljenek. 

Forrás:

http://www.biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/eletbiztositas/megindult_az_ev_vegi_befizetesi_roham.6174.html

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4112091685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása