Pannon-Safe

Gondoskodjunk gyermekünk jövőjéről!

2016. szeptember 05. - WSH

Szülőként komoly felelősség, hogy gondoskodjunk gyermekünk jövőjéről. Sajnos nem sok család van olyan jó anyagi helyzetben, hogy nem jelent problémát az egyetemi tandíj fizetése, vagy lakásvásárlás gyermeke részére. Legtöbbünknek ehhez már a gyermek születésekor el kell kezdeni takarékoskodni, hogy támogatást adhassunk szemünk fényének a „nagybetűs” élethez. Nehéz döntés, és nagyon nem mindegy, hogy hogyan fektetjük be pénzünket, milyen megtakarítást választunk gyermekünk részére.

48829812_m.jpg

Az első, ami sokaknak eszébe jut, az állami támogatás: Babakötvény és Start számla. Fontos tudni, hogy a 2006. január 1. után született gyermekek részére az állam 42 500 forintos kezdő támogatást nyújt. Ezt minden 2006 után született gyermek megkapja automatikusan, a Magyar Államkincstár vezeti a számlát, és Babakötvénybe fekteti az összeget. Ehhez nyithatunk Start számlát, ahol további megtakarítást tudunk gyűjteni, melyet az állam havi 500 forinttal támogat. Gyermekünk 18 éves kora után veheti fel, és meghatározott célokra (például tanulmányai finanszírozására) fordíthatja az összeget. Ha van módunk havi 5 000 forintnál nagyobb összeget félretenni, akkor mindenképp gondolkodjuk más lehetőségekben is!

Mibe fektethetünk még gyermekünk részére? Nyithatunk számlát valamely kereskedelmi banknál csemeténk számára, vagy Tartós Befektetési Számlát (TBSZ) is vezethetünk. Ez utóbbi értékpapír számla, pénzügyi-tőzsdei ismeretekkel rendelkezőknek ajánlott. Ezeken kívül pedig biztosítónál is nyithatunk megtakarítási számlát gyermekeinknek. Nagyon sokféle előtakarékossági, biztosítási termék van a piacon, és mindenkinek személyre szabottan kell megválasztania a neki megfelelőt. Át kell gondolnunk, hogy mekkora az az összeg, melyet egy hónapban nélkülözni tudunk a családi kasszából a megtakarítás számára, de ezen kívül még számtalan szempontot kell figyelembe vennünk a jó döntéshez. Legjobb, ha már gyermekünk születésekor elkezdjük a gyűjtögetést, de ha csak később van rá lehetőségünk, akkor is sokat tudunk segíteni.

Mindenképpen vegye igénybe szakértő vagy tanácsadó segítségét a megfelelő befektetés kiválasztásához, és összeállításához, hiszen az évek alatt akár több millió forintot is jelenthet pluszban egy jó konstrukció kiválasztása. Azt, hogy a családnak melyik a legjobb választás, személyre szabottan, lehetőleg előzetes kalkuláció és terv készítésével tudja felelősen kiválasztani.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1611661952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása