Pannon-Safe

Már itthon is hamarosan elérhető az elektronikus egészségügy

2016. december 26. - WSH

2017-ben elindul, és 2018-ra kötelező lesz az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata.

Az új elektronikus rendszerben egy külön honlapon keresztül érhetjük majd el az egészségügyi e-szolgáltatásokat, melyek segítségével az otthonunkból is hozzáférünk majd leleteinkhez, vizsgálati eredményeinkhez. A szolgáltatás az Ügyfélkapun keresztül lesz majd elérhető (természetesen regisztrált felhasználók számára). Adataink láthatóságát is tudjuk majd befolyásolni. Ha működésbe lép az e-egészségügyi szolgáltatás, ellátásunk aktív részeseivé válhatunk.

40938190_l.jpg

Mikor élesítik az új rendszert?

A szolgáltatók számára a belépés már a jövő évben kötelező lesz, a magán intézmények számára pedig 2018-ban zárják le a csatlakozási időszakot.  Létrehoztak egy információs portált is az EESZT-vel kapcsolatban. Ez az oldal majd a digitális önrendelkezés lehetőségének élesítésével válik elérhetővé.

Mire használhatjuk majd a felületet?

A felhasználó nyomon követheti a számára felírt recepteket és beutalókat, illetve megtekintheti a lefoglalt vizsgálati időpontjait, az intézmények elérhetőségeit és rendelési idejét. Letöltheti egészségügyi dokumentumait: leleteket, zárójelentéseket, illetve lekérheti képi vizsgálatainak eredményeit: röntgenfelvételeket, CT leleteket. Természetesen lesz a felületen súgó is, melynek segítségével könnyebben eligazodhatunk majd. Gondoltak azokra a betegekre is, akik nem használják az internetet: számukra a Kormányablakok által válik elérhetővé az e-egészségügy.

Az online elérhető egészségügyi szolgáltatások pozitív hatásai lehetnek, hogy kevesebb időnket veszi el a betegellátás, mind a várakozás, mind az utazás terén.  Sok mindent intézhetünk majd jóval kényelmesebben, sorban állás és várakozás nélkül otthonról. A szakértők az egészségügyi szolgáltatások minőségi javulását és a hatékonyság növekedését várják az új rendszer bevezetésétől.

 

Források:

http://www.biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/eletbiztositas/erkezik_az_e-egeszsegugy.6128.html

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8312052193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása