Pannon-Safe

Gyermekeinknek jár az ingyenes tanulóbiztosítás – mire is elég?

2016. szeptember 21. - WSH

A 3 és 18 év közötti gyermekeknek automatikusan jár az ingyenes biztosítás az államtól, semmit nem kell tenni érte.  Azt azonban érdemes tudni, hogy a díjak 2003 óta változatlanok.

41512014_m.jpg

A KSH adatai szerint a legtöbb gyermekbaleset általában biciklizés közben esik meg. Szerencsére a végzetes kimenetelű balesetek száma csökken az utóbbi időben, de még mindig vannak olyan szomorú esetek, melyek több odafigyeléssel, megfelelő oktatással megelőzhetőek lennének. Fordítsunk több figyelmet a balesetek megelőzésére is! A legtöbb kerékpáros gyermekbaleset oka a figyelmetlenség mellett az, hogy a közlekedési szabályokat nem ismerik, vagy az ismereteik nagyon hiányosak.

3000 forint… vajon mire elég ez csonttörés esetén?

Az állam által nyújtott támogatás – ha gyermekünket baj éri – elég csekély. Csonttörés esetén háromezer forint a kártérítés, maradandó egészségkárosodás esetén pedig – annak mértékétől függően – három és háromszázezer forint közötti összeget kaphatunk. A biztosítás egyébként kiterjed az ország egész területére, sőt külföldön is érvényes a nap huszonnégy órájában.

Megoldás lehet a kiegészítő balesetbiztosítás!

A kárbejelentések 80 százaléka csonttörésből, vagy csontrepedésből adódik, erre háromezer forintot fizet az állam. Ám az a háromezer forint sajnos nem elég a felmerülő költségekre, sem az orvoshoz járás, sem a gyógyszerek költségeit nem fedezi teljes körűen. Mindenképpen érdemes kiegészítő balesetbiztosítást kötni az állami mellé, ha széles körű védelmet szeretnénk igénybe venni. Ma már sokféle balesetbiztosítás közül válogathatunk, vizsgáljuk meg melyik a legmegfelelőbb gyermekünk, családunk részére. Ha nem vagyunk pénzügyi szakemberek, vegyünk igénybe szakmai segítséget a megfelelő biztosítás kiválasztásához.

Nagyon fontos még, hogy az állami gyermek baleset-biztosítás nem helyettesíti az utasbiztosítást!

Csalóka lehet, hogy külföldön is érvényes, de közel sem fedezi azokat a költségeket, melyek egy külföldi út során történt baleset kapcsán felmerülhetnek. Az utasbiztosítás védelme sokkal szélesebb körű, és több kockázatot foglal magába. Ha külföldre utazunk, mindenképpen kössünk utasbiztosítást gyermekeink számára is.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5211732963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása