Pannon-Safe

Lakásbiztosítás = családbiztosítás

2016. május 10. - WSH

A lakásbiztosítás a legfontosabb biztosítási fajták közé tartozik, hiszen a lakásunkkal együtt a családunk jövőjét is bebiztosítjuk egyben. Szörnyen szorult helyzetbe kerülhet az, aki nem köt biztosítást a lakására. A statisztikák szerint 10-ből 3 család spórol a lakásbiztosításon, ami olykor nagyon súlyos következményekkel járhat.

A magyarországi lakások mintegy 70%-a rendelkezik biztosítással. Ennek egyesek örülnek, szerintünk azonban ez inkább aggasztó adat. Ez ugyanis azt jelenti, hogy ha 10 családnak történik valami a lakásával, akkor csupán 7 család számíthat kártérítésre, a maradék 3 lehet, hogy mindenét elveszíti.

35345564_m.jpg

A lakások esetében ugyanis erről van szó, ezt sajnos nem lehet szebben mondani. Ha összetörik a kocsi és nincs biztosítva, az roppant kellemetlen, valószínűleg nem tesz jót a családi költségvetésnek, de még nincs minden veszve. De ha szerencsétlenség történik és leég a ház, akkor egy élet munkája lesz oda, és könnyen előfordulhat, hogy nincs mihez nyúlnia hirtelen egy családnak.

A lakás nem csupán egy ingatlan, ott ahol a családunk él bizony valamennyi ingóság és személyes tárgy veszélyben van, ha történik valami rendkívüli. A kár mértéke is eltérő persze, egy kisebb beázás sokszor csak kellemetlenséget és csekély anyagi pluszkiadást eredményez, de egy lakástűz eredménye a teljes megsemmisülés is lehet.

A biztosítótársaságok ajánlatai szerteágazóak, de általában elmondhatjuk, hogy lakásbiztosítások esetében a biztosítások tartalmaznak úgynevezett alapfedezetet, kiegészítő fedezeteket és további szolgáltatásokat is lehet igényelni.

A legfontosabb értelemszerűen az alapfedezet, ez biztosítja a lakást tűz, robbanás, villámcsapás, földrengés, idegen jármű általi sérülés stb. esetén. Kiegészítésként lehet kérni a betörések, lopások, csőtörés okozta károk biztosítását, egyéb szolgáltatások között pedig előfordulnak a szigetelési hibák, ideiglenes lakás költségeinek megtérítései is.

Biztosítónként változnak a feltételek és a nyújtott szolgáltatások, ezért javasoljuk, hogy keresse fel szakértő kollégánkat, hogy az Önnek legkedvezőbb biztosítást köthesse meg a családja védelme érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr528701366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása