Pannon-Safe

Forró nyarak, forró tüzek – érdemes fokozattan vigyázni!

2016. július 08. - WSH

Amikor ilyen óriási a forróság és a kánikula, és kevesebb az eső – ez éppúgy lehet káros az ingatlanunkra, és egyéb értékeinkre nézve, mint a hosszantartó esőzések, vagy a viharos szelek.

Pont a minap olvashattuk a hírekben, hogy Nagyvelegen, egy hazai községben leégett egy családi ház, és a leégett ház romjaiból két halottat emeltek ki.  A szomszédok ugyan riasztották a tűzoltókat, amikor észrevették az épület tetejéből a felfelé szivárgó füstöt, azonban már nem lehetett megmenteni a bent tartózkodó lakókat. A tűz okát alaposan kivizsgálják, az MTI hírei szerint (június 22.) még tart a vizsgálat – feltételezzük, hogy azóta kiderült, mi okozhatta a tüzet…

12272037_m.jpg

Az idei év áprilisában pedig Somogyszalókon ütött be a tűz egy százhúsz négyzetméteres családi házba, közel a 67-es főúthoz. A kaposvári hivatásos tűzoltók mellett még a katasztrófavédelmisek is ott voltak és segítettek az oltásban, összesen négy, erős vízsugárral, két oldalról oltottak, de a lángok a tetőszerkezetnek több mint felét addigra teljesen felemésztették, ezt a későbbi hőkamerás felvételek, vizsgálatok is bizonyították.

A lakóknak itt annyiban szerencséjük volt, hogy még időben el tudták hagyni a lángoló épületet, így legalább nekik nem esett bajuk, a házuk azonban lakhatatlanná vált – legalábbis egy időre biztosan.  

Vajon mi okozhatta a tüzet? Az ott élő férfi elmondása szerint az elektromos vezetékek okozhatták a katasztrófát, amiket már egy jó ideje nem újítottak fel. Erre pedig nagyon kell figyelni – hiszen – biztosítás ide vagy oda – nyilván senki sem szeretné, hogy tűz üssön ki egy hibás villanyvezeték, vagy más elektromos tűz miatt. 

Figyelnünk kell természetesen a bedugva hagyott vasalóra, hajvasalóra vagy más háztartási eszközökre is, a vasalókat egyébként is célszerű mindig a talpára állítanunk, amikor dolgozunk is vele, így kevésbé érhet baj bennünket illetve otthonunkat. De milyen elektromos tüzek lehetnek még, és mit tegyünk akkor, ha mégis megtörtént a baj?  Tartsanak velünk, mert erről olvashatnak a következő bejegyzésünkben…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr748851754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása