Nem könnyű eligazodni a mezőgazdasági biztosítások között

2017. április 26. - WSH

Egy gazdaság stabilitása könnyedén veszélybe kerülhet különböző természeti katasztrófák, klimatikus változások, vagy akár haszonállati, növényi megbetegedések által. A gazdasági válságok okozta piaci viszonyok módosulása is fenyegethetik a termelési területek életképességét. A megfelelő biztosítás képes rugalmasan reagálni a környezet által diktált változásokra, illetve előállni megfelelő kockázat- és válságkezelési stratégiákkal.

42872461_l.jpg

A mezőgazdaság országunk több régiója számára fő megélhetési forrást jelent, továbbá kiemelt szerepet játszik nemzetgazdaságunk építésében. Ezért több biztosítótársaság kiemelt fontosságúnak tekinti a gazdálkodók értékeinek védelmét.

A szakértők segíthetnek a megfelelő biztosítás kiválasztásában

 

 

 

Nem könnyű eligazodni a különböző dimenziók között, amelyek befolyásolhatják egy gazdaság növekedését. Köztudott például, hogy az időjárás fontos termelési tényező, valójában nagy hatással lehet a bevételek alakulására. Sajnos e termelési tényező nehezen szabályozható. Az utóbbi évek, hőingadozásai, aszályai és árvizei nem voltak kedvezőek a mezőgazdaságunkra.

Ugyanúgy okozhat gondot, egy mezőgazdasági eszköz, jármű, műszaki berendezés, termelésből való kiesése, amortizációja.  A különböző biztosítási társaságok alkalmazott díjai és szerződési feltételei között nem egyszerű megtalálni a megfelelő megoldást, ezért a kockázatok elkerülése érdekében érdemes szakértőhöz fordulnunk. Egy szakember segítségünkre lehet a megfelelő biztosítási társaság és szerződés kiválasztásában egyaránt.

Mezőgazdasági biztosítások típusai

A mezőgazdasági biztosítások alapvetően három típusba sorolhatóak:

  • Növénybiztosítások: a növényeket súlytó természeti és egyéb katasztrófák hatásainak enyhítésére köthető.
  • Állatbiztosítások: ide sorolhatók az állatokat érintő járványok, betegségek és balesetek által okozott károkra köthető biztosítások.
  • Vagyonbiztosítások: termelői eszközökre és vagyontárgyakra köthető biztosítás.

 

Díjtámogatott növénybiztosítások

Minden évben lehetőség nyílik díjtámogatott növénybiztosítás igénylésére, melynek pályázatát elektronikusan lehet benyújtani. A biztosítást kizárólag a MVH regisztrációs számmal rendelkező földhasználók köthetik. Maximálisan 65 %-os díjtámogatást érhető el tender győztesei számára, mely a következő károk enyhítésére biztosít: tűz, jég, vihar, őszi, téli, tavaszi fagy, aszály, árvíz, felhőszakadás

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1312436377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.