Pannon-Safe

Balesetbiztosítást ma már bankkártyánk mellé is köthetünk, azonban mire érdemes ilyenkor odafigyelni?

2016. augusztus 17. - WSH

Ki gondolna egészségesen egy balesetre? A legtöbben úgy vagyunk vele, hogy – ha csak nem utazunk, vagy sportolunk profi szinten – akkor nem kötünk balesetbiztosítást, hiszen nem szeretnénk elébe menni a bajnak, vagy olyasmiért fizetni, aminek elég kicsi az esélye, hogy megtörténik. 

Külön balesetbiztosítást kötni nem is kell feltétlenül – hiszen ma már számtalan olyan opció és lehetőség van, hogy alapvető szolgáltatások mellé mintegy kiegészítőül ott lesz a balesetbiztosítás. Ilyen pl. az az opció, hogy akár a bankkártyánk mellé is köthetünk balesetbiztosítást, illetve maga a bankkártya egy alapszintű balesetbiztosítással bármikor kiegészíthető, ráadásul igen alacsony szolgáltatási díj ellenében. 

41341050_m.jpg

Több banknál is létezik, hogy a bankkártya-szerződések többségében van egy beépített balesetbiztosítás, melynél az alacsony díj ellenében többszörözhető biztosítási védelmet, magát a beépített balesetbiztosítást, és a hozzájuk tartozó asszisztenciát is megkaphatjuk.

A bankfiókokban éves díjfizetéssel, határozatlan időre megköthető biztosítás segítséget, illetve anyagi fedezet nyújt számunkra csonttörés, balesetből eredő ápolás, illetve rokkantság esetén is.

Azonban egyszerűsége és komplexitása mellett számos hátránnyal is járhatnak ezek a fajta biztosítások. Sokszor ezek olyannyira keveset fizetnek baj esetén, amivel bizony nem vagyunk kinn a kátyúból, ha igazán nagy a baj, és megterhelik a család költségvetését a balesetből fakadó kiadások. 

Több bank is kínál a bankkártya mellé köthető utasbiztosítást balesetbiztosítást, vagy akár halálesetre szóló biztosítást is. Látszólag ugyan széles fedezetet nyújtanak, valamint egyszerű és felettébb kényelmes az igénylésük is ezeknek a bankkártya mellé köthető biztosításoknak.

Azonban, ha valaki komolyabban védeni szeretné magát illetve családtagjait, nem csupán saját maga megnyugtatása végett köti meg a biztosítást, akkor komoly céggel, pénzügyi illetve biztosítási szakértőkkel érdemes együttműködnie, hogy baj esetén valóban hathatós segítséget kaphasson – ugyanis ezek a bankkártya mellé köthető konstrukciók többnyire tényleg csak a magunk megnyugtatására jók, baj esetén egészen keveset fizetnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7610406394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása