Nézzünk be virtuálisan a Pannon-Safe központi irodájába!

2016. október 21. - WSH

Nem kell feltétlenül elutaznunk Pécsre, a cég hivatalos központjába. Egyszerűen csak a Facebook oldalukon kattintsunk az „irodánk” menüben a virtuális túrára, és máris körülnézhetünk a pécsi központ modern irodájában.

Most ugyanis a technika segítségével a pécsi irodában tehetünk egy izgalmas körsétát virtuálisan. Mielőtt belépnénk az ajtón, körülnézhetünk az utcában is, minden oldalról láthatjuk a bejáratot és környékét.

14591576_1174837449256536_1679337409503212218_n.jpg

Elegáns, kellemesen otthonos enteriőr…

Kellemes árnyékot ad a nagy akácfa zöldellő lombja az ajtó előtt. Belépve felmehetünk a lépcsőn és máris az elegáns recepciós pult előtt állunk. Szemben kényelmes és mutatós kagyló fotelokban foglalhatunk helyet. Majd körbenézve megcsodálhatjuk a modern, világos és tágas irodát. A kékesszürke és hófehér színű falak kontrasztjában a spotlámpák izgalmas fényhatást adnak. A fiatalos, dizájnos berendezésben is visszaköszön a fekete-fehér kontraszt, a szemközti falon pedig érdekes, fűhatású faliszőnyeg vonzza a szemünket. Ebben a kellemes környezetben várják a felkészült, szakértő kollégák az ügyfeleiket. Ha már virtuálisan körülnéztünk, látogassunk el személyesen is az központi-, vagy bármely másik Pannon-Safe irodába, amennyiben biztosítási-, pénzügyi tanácsadásra van szükségünk!

Az ország 20 pontján is elérhető, széles lefedettségű vállalkozás!

A Pannon-Safe Kft. az elmúlt tizenhat év alatt egyetlen irodából kiinduló kis cégből országos lefedettségű vállalkozássá nőtte ki magát.

Ma már az ország húsz pontján kereshetik fel az ügyfelek személyesen a céget. Az ügyfélszolgálati irodákban professzionális szolgáltatást, naprakész tájékoztatást és segítségnyújtást kapnak a partnerek, a fiókirodákban az pedig üzletkötők látnak el ügyeletet. A társaság a pénzügyi piac egyik meghatározó szereplője lett az elmúlt évtizedben értékteremtő tevékenysége és minőségi szolgáltatása révén.

Folyamatos megújulás, szakértelem és biztonság

Stabil pénzügyi alapokat nyújt üzletfelei és ügyfelei részére hosszú távon, munkatársai számára pedig megbízható munkahelyet teremt.

Innovatív, folyamatosan újító és fejlesztő, fejlődni akaró gondolkodás, minőségi munka, szakértelem és ügyfél centrikusság jellemzi a céget.

Feltétlenül érdemes tehát személyesen is körülnézni a Pannon-Safe valamelyik irodájában, ha pénzügyeinkben szeretnénk professzionális segítséget kapni, vagy biztosítást kötnénk, akár cégünk-, vagy saját magunk számára.

Új szabályok léptek életbe idén szeptembertől az építkezési felelősségbiztosításban

Júliusban módosult az építési törvény, miszerint szeptember elsejétől a 300 négyzetméternél kisebb, egyszerű bejelentéssel érintett családi ház tervezésére és kivitelezésére csak kötelező felelősségbiztosítással lehet vállalkozni.

52764387_l.jpg

Az építkezési felelősségbiztosítást szabályozó kormányrendelet még késésben van. A tervezet szerint felelősségbiztosítás hiányában nem kezdhető meg a kivitelezés, az építési munkaterület nem adható át a kivitelezőnek. Ez azokra a beruházáskora vonatkozik, melyek esetében ez év szeptember elseje után kötötték meg a kivitelezési szerződést, az elektronikus építési főnapló október elseje után, az építési napló pedig október tizenhatodika után kerül megnyitásra.

A rendelet szerint mire vonatkozik majd a felelősségbiztosítás?

A kötelező építési felelősségbiztosítás tárgya a szerződés érvényessége alatt okozott, de legkésőbb a szerződés megszűnését követő három éven belül bekövetkezett kár, mely biztosítási eseménynek minősül. Az összeghatárok a következők szerint alakulnak majd:

50 millió forint beruházás alatt fedezetet kell, hogy nyújtson

  • a tervező esetében biztosítási eseményenként legalább 2 millió forintig, a biztosítás tartamára együttesen legalább 6 millió forintig
  • egyéb esetekben biztosítási eseményenként legalább 10 millió forintig, a biztosítás tartamára együttesen 30 millió forintig

50-100 millió forint beruházás esetén kell, hogy nyújtson

  • a tervező esetében biztosítási eseményenként legalább 5 millió forintig, a biztosítás tartamára együttesen legalább 15 millió forintig
  • egyéb esetekben biztosítási eseményenként legalább 20 millió forintig, a biztosítás tartamára együttesen 60 millió forintig

100 millió forint beruházás fölött fedezetet kell, hogy nyújtson

  • a tervező esetében biztosítási eseményenként legalább 10 millió forintig, a biztosítás tartamára együttesen legalább 30 millió forintig
  • egyéb esetekben biztosítási eseményenként legalább 30 millió forintig, a biztosítás tartamára együttesen 90 millió forintig

Megvásárolja az MKB biztosítókat a CIG Pannónia

Mi lesz az ügyfelekkel, miben érinti őket a változás?

Az MKB két biztosítóját megvásárolja a CIG Pannónia – derült ki a múlt pénteken. Részletesebben kifejtve: a CIG Pannónia Életbiztosító az MKB Életbiztosító 98,97 százalékát, míg a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító az MKB Általános Biztosító 98,98 százalékát vásárolja fel a német Versicherungskammer Bayerntől.

cig_pannonia_tozsdei_bevezetes_print_hirdetes_fekvo.jpg

És hogy ez mennyiben érinti az ügyfeleket? Az MKB Pénzcentrumnak adott tájékoztatása szerint „a tulajdonos változása nem érinti a biztosítók napi működését, ennek alapján az ügyfelekre semmilyen módon nincs hatással a folyamat, nincs teendőjük.” A biztosító hétfői sajtótájékoztatóján Kádár Gabriella, a CIG Pannónia vezérigazgatója elmondta, hogy az ügyfeleket várhatóan 2017-ben veszik át a CIG biztosítói, a változásokról mindenkinek küldenek majd tájékoztatást, és megerősítette, hogy az ügyfelek az átvételből semmit nem fognak érzékelni. Sőt a jövőben a CIG termékei is elérhetők lehetnek majd az MKB fiókjaiban, de ez a folyamat még tervezés alatt áll.

És miért vette meg a CIG az MKB biztosítóit?

A CIG-nél eddig a unit-linked életbiztosítási termékekből volt jóval több, az MKB viszont főként kockázati és klasszikus megtakarításos életbiztosítási termékeket értékesít, így azonban a termékportfólió kiegyensúlyozottabb lesz. Előnyt jelent még a CIG számára az is, hogy az MKB fiókjaiban is értékesítheti termékeit, ami a növekedésre nyújt lehetőséget. A jövőben várhatóan csökkenni fog a biztosítási piacon az ügynöki értékesítés volumene, és más típusú értékesítési csatornák kerülnek majd előtérbe. Végül, a vásárlás felé billentette a mérleget az is, hogy a CIG számára előnyös egy bankkal együtt működni, hiszen több összeillő terméket is értékesíthetnek egy csomagban, mint például a hitelfedezeti biztosítás.

Persze, nem utolsó sorban a CIG állítólag nagyon is jó áron jutott hozzá a biztosítókhoz, ám az ár még nem nyilvános, mert a pénzügyi zárás még nem történt meg. A befektetők tehát várhatóan leghamarabb jövő év február közepén értesülnek majd a vételárról.

 

Kép: cigpannonia.hu

Ismét „épült” a Pannon-Safe csapat: három fantasztikus nap Bikalon

Szeptember végén, Bikalon, a festői szépségű Puncher Kastélyszállóban „épült” a Pannon-Safe Kft. csapata! Remek programok, nívós előadások várták a meseszép helyszínen a munkatársakat, ahol nemcsak feltöltődhetett, hanem remekül össze is kovácsolódott a lelkes kis csapat…

Három nap fejlődés és feltöltődés várta tehát a Pannon-Safe csapatát, gyönyörű környezetben a szeptember végi rendezvény sorozaton. Megtartottuk 16. csapatépítő tréningünket, mely méltán örvendett nagy népszerűségnek dolgozóink körében.

csapatepites.JPG

Tovább

Lehet, hogy jövőre nehezebb évünk lesz…

Az Atradius nemzetközi biztosítóvállalat elemzése szerint Magyarország gazdasági teljesítménye elmarad a térségbeli országokétól.

Az elemzés szerint hazánk hitelbiztosítási szempontból a közepesen kockázatos országok közé tartozik. A szakértők fokozott kockázatot látnak Közép-Európa exporttól és a járműipartól való függésében. Kevesebb Uniós pénz kifizetése várható, és az állami beruházások üteme csökken, ezért a magyar GDP növekedése várhatóan 1,8%-ra lassul idén. Az elemzés szerint azonban a külkereskedelmi mérleg 2017-ben is pozitív lesz. Jövő évben nőhetnek a magánfogyasztások és az állami beruházások is, de az elemzők szerint a növekedés nem éri majd el a várt mértéket.

29682877_l.jpg

Tovább

Október elsején volt az idősek Világnapja

Az idősek Világnapján a Magyar Biztosítók Szövetsége arra hívja fel a figyelmet, hogy mekkora jelentősége van az adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosításnak.

Már 25 éve, hogy az ENSZ közgyűlése október elsejét az idősek Világnapjává nyilvánította. Azóta a fejlettebb társadalmakban gyors ütemben nőtt a 60 év felettiek száma – csak az elmúlt 16 évben, 2000 óta 64 százalékkal több a 60 év feletti, míg a teljes népesség csak 20 százalékkal nőtt. Magyarországon 19-ről 25 százalékra nőtt a 60 év feletti lakosok száma. Összességében a társadalom további elidősödésére lehet számítani.

20104181_l.jpg

Tovább

A kötelező biztosítás ára nem emelkedik tovább

A kötelező gépjármű-felelősség biztosítás árak elmúlt időszakban tapasztalható növekedése szerencsére leállt.

18055488_l.jpg

Néhány hónappal ezelőtt a szakemberek még további növekedést jósoltak, de a tarifák emelkedése mégis leállt. A kötelező díjak jelenleg is nagyjából azon a szinten állnak, mint az év elején. Az tarifák növekedése így is jelentős: a legutóbbi adatok szerint most 32,3 ezer forint volt a kötelező szerződés átlagára, ezzel szemben egy évvel korábban még 24 ezer forintos áron lehetett megkötni a kötelezőt. Ezt azt jelenti, hogy egy év alatt harmadával lett magasabb a kötelező díja átlagosan.

Miért állt le az emelkedés?

Az egyik lehetséges oka a stagnálásnak, hogy biztosítók számára megtiltották, hogy különbséget tegyenek a régi és az új ügyfelek között – aki új ügyfélként szerződik, annak sem ajánlhatnak kedvezőbb árat. Az emelkedés leállását az is okozza, hogy a nagy piaci szereplők nem változtattak a díjakon mostanában. Az új jogszabály mellett még az is szerepet játszhatott ebben, hogy a biztosítók jelenleg elégedettek a befolyó bevétellel. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint ugyanis összességében 33 százalékkal magasabb díjbevétel folyt be a kötelezőből idén, mint az előző évben. Szakemberek véleménye szerint ez csak ideiglenes állapot, a biztosítók lépni fognak, és az árak tovább emelkednek majd.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) legutóbb az első negyedévben hozott nyilvánosságra statisztikát arra vonatkozóan, hogy melyik biztosítónál hogyan alakultak a kgfb díjai.

Az adatok szerint a nagy biztosítók közül, a K&H Biztosító emelt legrégebben tarifát, akik a tavaly őszi kampányra sem hirdettek új tarifákat, és március óta nem emeltek árat. Második az az Allianz, ők tavaly májusban változtatták a díjakat.

A közepes szereplők közül a Köbe februári díjtáblát használ, az Union és az Uniqa május óta nem emelt, a Signal és az MKB június óta. A Groupama díjai pedig utoljára két hónappal ezelőtt frissültek. Ezeknél a biztosítóknál nem is várható a közeljövőben emelés, mivel az új díjakat hatvan nappal a hatályba lépés előtt nyilvánosságra kell hozni.

Öngondoskodás és életbiztosítás: biztonság a jövőben, vagy magas hozam?

Az utóbbi években egyre többen választják az öngondoskodási és nem életbiztosítási jellegű megtakarításokat.

Az öngondoskodási-célú termékek a nyugdíjbiztosítás, a nyugdíj-előtakarékossági számla és az önkéntes nyugdíjpénztár lehetnek. A lényege ezeknek a megtakarításoknak, hogy havonta be kell fizetni egy összeget, meghatározott a futamidő és a megtakarítást az adójóváírás is növeli. Fontos tényező a döntésben a várható hozam. Magyarországon egyelőre kevesebb a biztosítások és a nyugdíjpénztári megtakarítások aránya, mint az uniós átlag. A szakemberek véleménye szerint a biztosítási piac jövője az életbiztosítási üzletág, és azon belül pedig a nyugdíj- és egészségbiztosítások lehetnek. Az MNB etikus életbiztosítási koncepciója is ezt hivatott elősegíteni.

39887949_l.jpg

Milyen termékek vannak az egészségbiztosítási piacon?

Az egészségbiztosítások két alaptípusa van, az egyik, mely fizet egy bizonyos összeget, ha a biztosított beteg lesz, a másik pedig nem az ügyfélnek közvetlenül, hanem a szolgáltatónak fizet az ellátásért, vizsgálatokért. A Mabisz (Magyar Biztosítók Szövetsége) adatai szerint a díjbevétel és a szerződések száma is nőtt valamelyest a tavalyi évhez képest. A növekedés azonban nem csak az ügyfeleken múlik, a kínálat is nagyban befolyásolja. A fővároson kívül sajnos nagyon kevés azoknak az egészségügyi magánintézményeknek a száma, melyek magas színvonalú, egységes szolgáltatást nyújtanak, és amellyel a biztosító társaságok ellátási szerződést köthetnek.

Egyre többen félnek, hogy nyugdíjasként felkopik az álluk…

Sokan már úgy látják, hogy az állami nyugdíjrendszer egy idő után nem fogja tudni biztosítani a nyugdíjasok megélhetését. A mai negyvenesek már komoly gondban lehetnek nyugdíjas éveikben, ha nem kezdenek el takarékoskodni. Az utóbbi években egyre többen választják az öngondoskodási célú megtakarításokat, növekedett a nyugdíjbiztosítások aránya. Legtöbben maximálisan szeretnék kihasználni az adókedvezményt, és sokan a cafeteria rendszer keretein belül intézik a megtakarítást.

A szülők fele már megkötötte a tanulóbiztosítást gyermekének

Egyre több szülő köti meg a tanulóbiztosítást gyermeke részére, sokan azonban még mindig nincsenek tisztában a lehetőségekkel.

A Groupama Biztosító felmérésének adatai alátámasztják, hogy az idei tanévkezdés óta már a gyermekek fele tanulóbiztosítással rendelkezik. Kiderül az is, hogy a legtöbb biztosítást kötő szülő negyven év feletti, és tizennégy évesnél idősebb gyermeke van. Akiknek egynél több gyermekük van már, nagyobb valószínűséggel kötnek biztosítást, és úgy tűnik, a kamasz fiatalok szülei érzik leginkább szükségesnek a plusz védelmet.

22477780_l.jpg

Tovább