Nem könnyű eligazodni a mezőgazdasági biztosítások között

2017. április 26. - WSH

Egy gazdaság stabilitása könnyedén veszélybe kerülhet különböző természeti katasztrófák, klimatikus változások, vagy akár haszonállati, növényi megbetegedések által. A gazdasági válságok okozta piaci viszonyok módosulása is fenyegethetik a termelési területek életképességét. A megfelelő biztosítás képes rugalmasan reagálni a környezet által diktált változásokra, illetve előállni megfelelő kockázat- és válságkezelési stratégiákkal.

42872461_l.jpg

A mezőgazdaság országunk több régiója számára fő megélhetési forrást jelent, továbbá kiemelt szerepet játszik nemzetgazdaságunk építésében. Ezért több biztosítótársaság kiemelt fontosságúnak tekinti a gazdálkodók értékeinek védelmét.

A szakértők segíthetnek a megfelelő biztosítás kiválasztásában

 

 

 

Tovább

Mit hoz a jövő a biztosító cégek számára?

Ma már online intézhetjük banki ügyeinket és bevásárlásainkat is. Telefonos applikáció segítségével rendelhetünk taxit is, így felmerülhet bennünk a kérdés, hogy milyen hatással van a digitalizáció a biztosítások piacára?

 43359010_l.jpg

A biztosítási cégek kihívásai

A digitális forradalom megváltoztatta annak a módját, ahogyan a vállalatok az ügyfelekkel kommunikálnak, kreálva egy olyan közeget, ahol az értékesítés, információ és a technológia hármasának együtt kell működnie. A kereskedelmi és ipari óriások körében jelentős előrelépés történt a digitális platformok nyújtotta lehetőségek alkalmazásában, emelve ezzel a felhasználói élményt és közelebb hozva a keresletet a kínálathoz.

Tovább

Extrém sport biztosítás kalandvágyóknak

Magyarországon egyre népszerűbbek a különböző extrém sportok, melyek kipróbálására már országon belül is számos lehetőségünk adódhat. Azonban gyakran nem is gondolnánk, hogy még TB mellett is mekkora többletköltségre számíthatunk, ha egy baleset során nem vagyunk megfelelően biztosítva.

A nyaralásainkat már nemcsak a tenge19141271_l.jpgrparton pihenve képzelhetjük el, hanem szinte korlátok nélkül próbálhatunk ki aktívabb kikapcsolódási alternatívákat.

 

Az országban jó pár sziklamászó útvonal épült, több helyen kipróbálhatjuk a sárkányrepülést, ejtőernyőzést, a Balatonon vízisízhetünk, autóversenypályákon nagy sebességgel száguldhatunk. Ezeknél a tevékenységeknél gyakrabban fordul elő baleset, ezért érdemes odafigyelnünk a megfelelő biztosítás kiválasztására.

Tovább

Biztonsági tippek nyaraló tulajdonosoknak

Nyaralónk legyen akár egy csodás villa a Balaton közelében, kedves faház vidéken, vagy egy nagyvárosi apartman, mindenképpen biztonságban szeretnénk tudni, akkor is, amikor az időnk nagy részét máshol töltjük. Mit tehetünk nyaralónk biztonsága érdekében?

48996569_l.jpg

Tavasszal sokunkat érhet meglepetés, amikor a hosszú tél után végre elutazunk a víkendházunkhoz. Ilyenkor gyakran szembesülünk azzal, hogy a magára hagyott ház bizony nem olyan állapotban van, mint a legutóbbi látogatásunkkor. Legyen szó csőtörésről, fagytól megrepedt vezetékről, leváló vakolatról, betörésről, ezekre mind anyagi fedezetet nyújthat a megfelelő biztosítás. 

 

 

 

Tovább

Econventio ösztöndíj a Pannon-Safe-től

2017. január 20-án az előírt feltételek szabályszerű teljesítése után 73 jelölt diplomájának átadására került sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Köztük volt Kálmán Melitta is, aki a Pannon-Safe Kft. által alapított "Econventio ösztöndíj" első támogatottja volt.

 

 

 

 

 

Tovább

Mire jó a kisállat biztosítás?

Amikor egy cicát, vagy kutyát fogadunk magunkhoz, akkor mindenből a legjobbat szeretnénk adni neki. Minőségi tápot, strapabíró játékot, kényelmes fekhelyet és rengeteg törődést. Ám vannak váratlan helyzetek, amire sem lelkileg, sem anyagilag nem lehetünk eléggé felkészülve. Ilyen egy baleset, vagy egy olyan betegség, aminek a ke41393227_l_1.jpgzelése bizony komoly összegekbe kerül. Jó, ha legalább az anyagiak nem okoznak ilyenkor problémát.

 

A biztosítók által ajánlott kisállat biztosítások az egyszeri, nagy kiadások esetében szó szerint életmentőek lehetnek. A legtöbb biztosító minimális önrészt kér csak és a kórházi, vagy állatorvosi számla ellenében pár napon belül kifizeti a kezelési költségeket.

 

Tovább

Erre figyeljen tavaszi olvadáskor

A tavasz beköszöntével nem örülhetünk felhőtlenül a napsugaraknak, hiszen a télen lehullott jelentős hómennyiség most indul csak olvadásnak. A hegyekben is enged már a hideg idő és a patakok egyre jobban felduzzadnak. A völ19642407_l.jpggyekben fekvő, vagy az árterületen lévő falvak minden tavasszal ki vannak téve az árvízveszélynek.

Ön kötött biztosítást árvízkárra?

 

Tovább

Ingatlanpiaci előrejelzés 2017

A tavasz mindig az ingatlanpiac fellendülését hozza magával. Befektetési célból egyre többen vesznek lakást elsősorban a nagyvárosokban, és a hitelfelvételi kedv is nőni látszik.

Az elmúlt év lakásár növe13365861_l.jpgkedése idén lassulni látszik, így már nem számíthatunk jelentős drágulásra sem a bérlés, sem adás-vétel esetén. A budapesti és nagyobb vidéki városok lakásárai 2016-ban megugrottak az előző évekhez képest. Budapesten egy belvárosi lakások négyzetméterenként akár 1 millió forintot is érhetnek, de az újépítésű ingatlanok sem olcsóbbak:7-800ezer Ft-ot kérnek el értük m2-enként.

 

Tovább

Joga van hozzá, hogy tudja…

42484679_l.jpgÖn bizonyára tisztában van a jogaival. Mit tesz abban az esetben, ha az ön által választott utazási iroda lényegesen rosszabb szállást biztosít a hétvégi sieléshez, mint ami a szerződésben szerepelt?

Mit tesz akkor, ha koccanásos balesetnél a másik fél nem ismeri el, hogy ő volt a hibás, holott ez egyértelmű?

A legjobb, amit tehet, hogy felhívja a jogi képviselőjét!

 

Tovább

A hitelkártya nem játék

A hitelkártya mára olyan könnyen elérhetővé vált, hogy az ember úgy érzi, hogy csak egy űrlapot kell kitöltenie és szinte utána dobják. Éppen ezért kevésbé felelősen állunk a hitelkeret elköltéséhez és tetemes adósságot halmozhatunk fel, ha nem figyelünk a fizetési határidőkre.

 39719730_l.jpg

Tovább