Egyre többen kötünk biztosítást manapság

2016. augusztus 26. - WSH

Jósolták, hogy a 2016-os év a biztosítók éve lesz. Az MNB adatai szerint a családok országos szinten egyre nagyobb összeget tartanak életbiztosításokban. A legfrissebb adatok szerint megközelítőleg 1800 milliárd forintot tartanak életbiztosításban a háztartások. Arról jelenleg még nem áll rendelkezésre információ, hogy a szerződések száma mennyivel növekedett, de a biztosítók életbiztosítási tartalékainak mennyisége rekordot döntött a féléves adatok szerint. 

37683259_m.jpg

Tovább

Miért nem helyettesíti a „kék kártya” az utasbiztosítást?

A „kék kártya”, hivatalos nevén az Európai Egészségbiztosítási Kártya segítségével az Európai Unió országaiban igénybe vehetjük azokat az egészségügyi szolgáltatásokat, melyeket az adott országban lakók. Tehát, ha Európán belül utazunk, és orvosi ellátásra van szükségünk, ezzel a kártyával ugyanazokkal a feltételekkel vehetjük igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, mint az ott élő biztosítottak. Sokan igénylik, és használják is a „kék kártyát” európai utazásaik során. Azonban fontos tudnunk, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem helyettesíti az utasbiztosítást! Nézzük meg, hogy miért: 

54781955_m.jpg

Tovább

Balesetbiztosítást ma már bankkártyánk mellé is köthetünk, azonban mire érdemes ilyenkor odafigyelni?

Ki gondolna egészségesen egy balesetre? A legtöbben úgy vagyunk vele, hogy – ha csak nem utazunk, vagy sportolunk profi szinten – akkor nem kötünk balesetbiztosítást, hiszen nem szeretnénk elébe menni a bajnak, vagy olyasmiért fizetni, aminek elég kicsi az esélye, hogy megtörténik. 

Külön balesetbiztosítást kötni nem is kell feltétlenül – hiszen ma már számtalan olyan opció és lehetőség van, hogy alapvető szolgáltatások mellé mintegy kiegészítőül ott lesz a balesetbiztosítás. Ilyen pl. az az opció, hogy akár a bankkártyánk mellé is köthetünk balesetbiztosítást, illetve maga a bankkártya egy alapszintű balesetbiztosítással bármikor kiegészíthető, ráadásul igen alacsony szolgáltatási díj ellenében. 

41341050_m.jpg

Tovább

Ha bekövetkezett a baj…

Ilyen, az előbbi történethez hasonló, komoly és végérvényes életmódbeli, kényszerű változást okozó baleset persze nem történik meg szerencsére mindenkivel, de mégis jobb felkészülni előre, hiszen a váratlan, anyagi segítség nélkül maradó károsult számára rendkívül nehéz. Nehéz, hiszen érzelmileg kell elsősorban feldolgozni ezt a sokkot, és idővel el fog jönni az a pont, amikor döntenünk kell a saját életünkről, és arról, hogy milyen új célokat, és legfőképpen pedig motivációt találunk.

42310104_m.jpg

Tovább

Baleset… Mindig csak másokkal történhet?

Hiba, hogy nagyon sokan gondolkodunk így. Olvasunk, hallunk balesetekről napjában többször is, vagy látunk egy dokumentumfilmet a TV-ben, és persze elborzadva nézzük. De abba vajon belegondolunk-e ilyenkor, hogy ő, akivel a baleset megtörtént, nem lehet, hogy éppen ugyanígy gondolkodott, ahogyan most mi?

Valahogy olyan nehéz elképzelni, hogy mindez bizony, velünk is éppen úgy megtörténhet, ahogyan másokkal. 

42283068_m.jpg

Tovább

Új trendek a Casco biztosítások terén

Igazán előnyös az autósok számára, hogy napjainkban a casco biztosítások piaca is egyre bővül, számos szolgáltató terméke közül választhatunk. Nő az érdeklődés az online casco iránt, egyre többen használják az online összehasonlító rendszereket, ám így is komoly feladatot jelenthet kiigazodni az színesedő palettán.

41522496_m.jpg

Tovább

Egyszerűbben választhatunk az életbiztosítások között

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti jogkörében új szabályrendszer bevezetését kezdte meg a megtakarítási célú életbiztosítások szabályozásával. A legtöbb európai országtól eltérően hazánkban példaértékű együttműködés valósult meg az etikus életbiztosítási koncepció kialakításakor. Több hónapos közös munka előzte meg a javaslat kidolgozását a biztosítási szektor és az MNB között. Olyan rendszer kialakítása volt a cél, melyben az ügyfelek korrekt és teljes körű információt kaphatnak a termékről, érthető és átlátható formában. 

7627388_m.jpg

Tovább

Új szabályok az életbiztosításban – mit tervez az MNB?

Sokat hallunk mostanában az MNB etikus életbiztosítási koncepciójáról. Lássuk, mit jelent ez a kifejezés?

A Magyar Nemzeti Bank célja ezzel a koncepcióval, hogy a megtakarítási célú életbiztosításokat hosszú távon jövedelmezőbbé tegye, a rendszert pedig átláthatóbbá és egyszerűbbé. Ezen kívül a megfelelő ár-érték arány létrehozását hivatottak elérni az új szabályok.

21454318_m.jpg

Tovább

GPS alapú tarifák, és a legújabb útdíj befizetési módozatok

Ha szállítással foglalkozunk, vagy fuvarokat vállalunk, és nem szeretnénk komoly bírságokat kifizetni, – hiszen bármikor vizsgálhatják, az adott úton, útszakaszon, hogy azt jogszerűen használjuk-e – , jól tesszük, ha előre tájékozódunk arról, hogyan fizethetjük be a legújabb típusát az útdíjaknak. Erre ugyanis rengeteg lehetőségünk adódik.

15192818_m.jpg

Tovább

GPS nyomkövetés és lopásgátlás az autóban

A GPS rendszerek nem csupán a mi A-ból B pontba való tájékozódásunkat segítik, hanem ennél sokkal többre képesek! Mai világunkban, az okostelefonok világában már nem kérdés, hogy könnyedén lenyomozható, hol tartózkodunk éppen. A számtalan funkciót ellátó okos készülékek ugyanis mintegy mini zsebszámítógép funkciót betöltve, ha csatlakoznak a hálózatokhoz, akkor egy-egy földrajzi területet is képesek lefedni, az ún. „mobiltelefon-tornyok” segítségével.

5726064_m.jpg

Tovább