Mire jó a kisállat biztosítás?

2017. február 13. - WSH

Amikor egy cicát, vagy kutyát fogadunk magunkhoz, akkor mindenből a legjobbat szeretnénk adni neki. Minőségi tápot, strapabíró játékot, kényelmes fekhelyet és rengeteg törődést. Ám vannak váratlan helyzetek, amire sem lelkileg, sem anyagilag nem lehetünk eléggé felkészülve. Ilyen egy baleset, vagy egy olyan betegség, aminek a ke41393227_l_1.jpgzelése bizony komoly összegekbe kerül. Jó, ha legalább az anyagiak nem okoznak ilyenkor problémát.

 

A biztosítók által ajánlott kisállat biztosítások az egyszeri, nagy kiadások esetében szó szerint életmentőek lehetnek. A legtöbb biztosító minimális önrészt kér csak és a kórházi, vagy állatorvosi számla ellenében pár napon belül kifizeti a kezelési költségeket.

 

Tovább

Erre figyeljen tavaszi olvadáskor

A tavasz beköszöntével nem örülhetünk felhőtlenül a napsugaraknak, hiszen a télen lehullott jelentős hómennyiség most indul csak olvadásnak. A hegyekben is enged már a hideg idő és a patakok egyre jobban felduzzadnak. A völ19642407_l.jpggyekben fekvő, vagy az árterületen lévő falvak minden tavasszal ki vannak téve az árvízveszélynek.

Ön kötött biztosítást árvízkárra?

 

Tovább

Ingatlanpiaci előrejelzés 2017

A tavasz mindig az ingatlanpiac fellendülését hozza magával. Befektetési célból egyre többen vesznek lakást elsősorban a nagyvárosokban, és a hitelfelvételi kedv is nőni látszik.

Az elmúlt év lakásár növe13365861_l.jpgkedése idén lassulni látszik, így már nem számíthatunk jelentős drágulásra sem a bérlés, sem adás-vétel esetén. A budapesti és nagyobb vidéki városok lakásárai 2016-ban megugrottak az előző évekhez képest. Budapesten egy belvárosi lakások négyzetméterenként akár 1 millió forintot is érhetnek, de az újépítésű ingatlanok sem olcsóbbak:7-800ezer Ft-ot kérnek el értük m2-enként.

 

Tovább

Joga van hozzá, hogy tudja…

42484679_l.jpgÖn bizonyára tisztában van a jogaival. Mit tesz abban az esetben, ha az ön által választott utazási iroda lényegesen rosszabb szállást biztosít a hétvégi sieléshez, mint ami a szerződésben szerepelt?

Mit tesz akkor, ha koccanásos balesetnél a másik fél nem ismeri el, hogy ő volt a hibás, holott ez egyértelmű?

A legjobb, amit tehet, hogy felhívja a jogi képviselőjét!

 

Tovább

A hitelkártya nem játék

A hitelkártya mára olyan könnyen elérhetővé vált, hogy az ember úgy érzi, hogy csak egy űrlapot kell kitöltenie és szinte utána dobják. Éppen ezért kevésbé felelősen állunk a hitelkeret elköltéséhez és tetemes adósságot halmozhatunk fel, ha nem figyelünk a fizetési határidőkre.

 39719730_l.jpg

Tovább

Életbiztosítások felelősen gondolkodóknak

Kockázati, unit linked, vagy elérési? Pontosan ezek a szavak azok, amiért Önnek szakértő segítségére van szüksége a megfelelő életbiztosítás kiválasztásához.

Szeretjük biztonságban tudni a vagyontárgyainkat, ezért biztosítást kötünk az otthonunkra, az autónkra. Saját magunkról is így kellene gondolkodnunk, hiszen értéket képviselünk magunk és a szeretteink számára is.

 

 43967978_l.jpg

Tovább

Közel 600 Ft volt tavaly az utasbiztosítások átlagos napidíja

2016-ban az utasbiztosítások átlagos napi díja 580 Ft volt, mely hét százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A síelni indulók ennél 30 százalékkal magasabb összeget, átlagosan napi 760 Ft-ot fizettek. Az utóbbi években jelentősen nőtt a három-öt napos utazások, azaz a hosszú hétvégék aránya a külföldi utak között is. A legjellemzőbb ezen kívül az egy hetes pihenés, a biztosítási szerződések közel 15 százaléka a 8 napos rendszerhez illeszkedik.

53571952_l.jpg

Tovább

Több millióba is kerülhet, ha nincs téli gumi az autón!

A rendőr nem büntethet, ha nincs téli gumink, de pórul jár, aki ezen spórolna!

A rend őrei nem büntethetnek meg érte, ha nincs téli gumi az autónkon, de ettől még komoly kárunk származhat a hiányából! A kötelező biztosítás és a casco esetében is ugyanaz a szabály érvényes: a mindenkori útviszonyoknak és terepviszonyoknak megfelelő állapotú járművel kell részt venni a közlekedésben.

47051561_l.jpg

Tovább

A legtöbb kockázati életbiztosítást év elején kötik

Egy kutatás szerint lélektani okokra vezethető vissza, hogy januárban ugrásszerűen megnő a haláleseti életbiztosítások száma.

Egy elismert biztosítócég kutatása - melyben 2014 és 2016 közti magyarországi adatokat vizsgáltak -, igazolta, hogy január hónapban 62 százalékkal nő az új szerződések száma a kockázati életbiztosítások körében. Ez a kiugró növekedés még az ünnepek hatása: ilyenkor legtöbben plusz érzelmi töltettel gazdagodunk, feltöltődünk szeretteink által. Sokunkban ilyenkor erősödik a gondoskodási vágy, hogy családunkat biztonságban tudjuk, és ennek kifejeződése az életbiztosítások számának emelkedése.

 52950591_l.jpg

Tovább

A nagy hideg az autósokra is veszélyes lehet!

A következő napokban akár mínusz húsz fok körüli hőmérsékletre is számíthatunk az időjósok szerint.

A nagy hidegben a megszokottnál még óvatosabban és körültekintőbben közlekedjünk az utakon! Sőt, ha tehetjük, inkább halasszuk el a hétvégére tervezett nagyobb utazásokat. Az utak napközben is jóval csúszósabbak lehetnek az átlagosnál, hiszen a jégpáncél a fagyok miatt ilyenkor sem olvad fel. Még a városokban is számolnunk kell azzal, hogy a fékútvonal megnő, és az autót nehezebb az úton tartani.

34939185_l.jpg

Tovább