Az egészséges időskor reményében készüljünk fel a hosszú nyugdíjra!

2016. szeptember 25. - WSH

A mai korban az emberek átlagéletkora egyre nő, hosszabb a várható élettartamunk. A nyugdíj fogalma is átalakulóban van, hosszabb nyugdíjas időszakra számíthatunk.

10174085_m.jpg

Tovább

Viharkárok számadása – avagy az autósok pénztárcája bánta

Idén nyáron ismét hatalmas viharok pusztítottak, és az összesített adatok szerint rengeteg autó szenvedett el a szabadban állva – vagy éppen útközben – jelentős károkat.

A biztosítók felmérései és eredményei alapján egyértelműen látszik, hogy hazánkban a lakásbiztosításokra már szinte minden család odafigyel, míg autójukra csak a kötelező biztosítást kötik meg legtöbben. Ingatlanjainknak közel 80 százalékára kötünk biztosítást, a teljes körű cascót azonban jóval kevesebben – a forgalomban lévő autók egyharmadára – kötjük meg. A nyári viharok azonban nem kímélik autóinkat sem: a jégverés, a villámlás, az orkán erejű szél komoly rongálást vihet véghez gépjárműveinken, akár totálkáros is lehet az autónk.

53273008_m.jpg

Tovább

A viharszezonnak ugyan vége erre az évre…

Azonban itt az alkalom lakásbiztosításunk felülvizsgálatára, melyet érdemes minden évben megtenni. Mire figyeljünk oda, ha azt vizsgáljuk, hogy minden tekintetben megfelelő biztosítással rendelkezünk-e?

Érdemes számba vennünk lakásunk paramétereit, tulajdonságait, illetve az elhasználódás mértékét is, mielőtt felülvizsgáljuk a már meglévő lakásbiztosításunkat. Például, ha volt a lakásunkban vagy házunkban felújítás, vagy kicseréltük a nyílászárókat, ezzel növekedett az ingatlan értéke.

14765495_m.jpg

Tovább

Tanévkezdés idején jelentősen nő a balesetek száma…

Az iskolaév kezdetén a közúti forgalom nagymértékben növekszik, sokkal több lesz az autó az utakon és a tömegközlekedésben is nagyobb terheltség várható. Fokozottan kell ügyelni a biztonságra szeptember első heteiben!

Több lesz a csúcsidőben közlekedő gyermekek száma is, akikre kiemelten ügyelniük kell az autósoknak. A gyermekek még kevésbé figyelmesek a közlekedésben. Előfordulhat, hogy kirohannak az útra, mert még nem tudják felelősséggel felmérni a veszélyeket. Magasságukból – illetve alacsony testalkatukból adódóan - is lehet probléma: a vezetők nem veszik észre időben az úttestre lelépő gyermeket. Általában elmondható sajnos, hogy a gyermekekre több veszély leselkedik az utakon, ezért kiemelten kell figyelni rájuk, főleg az iskolakezdés időszakában.

33303304_m.jpg

Tovább

Albérlőként is köthetünk lakásbiztosítást?

Kevésbé közismert tény, hogy bérelt lakásunkra is köthetünk biztosítást – nem csak vagyontárgyainkra, hanem az ingatlanra is.

Hazánkban is egyre nagyobb teret nyer a lakásbérlés, egyre több fiatal, vagy család él ezzel a lehetőséggel, az utóbbi években folyamatosan nő a bérelt lakások száma. A szeptember azért különösen jelentős időszak ebből a szempontból, mert az egyetem kezdésével nagyon sok diák keres albérletet, hogy a választott iskolához közel lakhasson.

A bővülő kínálat ellenére nem könnyű megtalálni a megfelelő lakást, mely kielégíti igényeinket és a pénztárcánk is bírja. Rengeteg szempontot figyelembe kell vennünk, azonban sokszor elfeledkezünk egy lényeges momentumról: a biztosításról. Nem csak lakástulajdonosként van lehetőségünk biztosítást kötni az ingatlanra, hanem albérlőként is – amennyiben még nincs biztosítási szerződés a lakásra. Ha a lakás biztosított, értéktárgyainkra - melyet albérlőként magunkkal viszünk - érdemes biztosítást kötni.

51765890_m.jpg

Tovább

Őszi teendőink a lakásbiztosítások világában

A lakásbiztosítások életében a viharos nyár után az időjárás szempontjából csendesebb őszi hónapok is jelentősek. A nyár sok szempontból veszélyzóna lakásunk számára: a nyaralások következtében üresen hagyott lakás jó célpont lehet a betörőknek, plusz a szélsőséges időjárás által okozott veszélyek is megnőnek.

Most, hogy újra itt a szeptember, talán kicsit fellélegezhetünk: néhány veszély elhárul, vagy csupán már csak kisebb mértékben fenyeget. De nézzük, hogy mit hoz az őszi időszak a lakásbiztosítás szempontjából!

20771348_m.jpg

Tovább

Felelősségbiztosítást nem csak gépjárműre köthetünk!

A felelősségbiztosítás az autótulajdonosok számára kötelező. Érthető, hogy először erre gondolunk, ha a felelősségbiztosításról beszélünk. Azonban felelősségbiztosítás nem csak a gépjárművekre értelmezhető.

A lényege ugyanis, hogy a biztosított – aki lehet magánszemély, vagy cég – által egy harmadik személynek okozott kár megtérítésében nyújt segítséget. Nem összekeverendő a vagyonbiztosítással, ami saját ingó-, vagy ingatlan vagyonunkban keletkezett kár (rongálás, vihar, tűz, stb.) esetén fizet.

36495621_m.jpg

Tovább

Gondoskodjunk gyermekünk jövőjéről!

Szülőként komoly felelősség, hogy gondoskodjunk gyermekünk jövőjéről. Sajnos nem sok család van olyan jó anyagi helyzetben, hogy nem jelent problémát az egyetemi tandíj fizetése, vagy lakásvásárlás gyermeke részére. Legtöbbünknek ehhez már a gyermek születésekor el kell kezdeni takarékoskodni, hogy támogatást adhassunk szemünk fényének a „nagybetűs” élethez. Nehéz döntés, és nagyon nem mindegy, hogy hogyan fektetjük be pénzünket, milyen megtakarítást választunk gyermekünk részére.

48829812_m.jpg

Tovább