Pannon-Safe

Biztosítási anatómia: a legdrágábban biztosított testrészek

2017. október 03. - WSH

 

Hallottunk már érdekes és vicces biztosítási történeteket. Előfordultak már világhírű biztosítási csalások, és olyan ügyek is, melyeken jóízűt kacagtunk. Az utóbbiból számos eset kötődik a sztárvilághoz, hiszen ez a szféra szinte vonzza a különösebbnél különösebb történeteket. Ezért most összeállítottunk egy biztosítási testtérképet, a legkomolyabb összegekért biztosított testrészekről.

pannon_39_2.jpg

 

Fej

Ha Julia Robertsre gondolunk, legtöbbünknek a színésznő gyönyörű mosolya jut eszébe. Nem véletlen, hiszen ez mára már a védjegyévé vált. Valószínűleg éppen ezért biztosította 30 millió dollárra.

 

Hozzá csatlakozott America Ferrarra, aki többek között az Így neveld a Sárkányodat szinkronszínésze, illetve az itthon Betty, a csúnyalány címen futó sorozat főszereplője. Ferrarra olyan értékesek a fogakkal rendelkezik, hogy egy fogászati termékeket gyártó cég 10 millió dolláros biztosítást kötött rájuk.

 

Miley Cyrus viszont igen érdekes testrészt választott, az énekes- színésznő ugyanis nyelvére kötött 1 millió dolláros biztosítást.

Nyak

Bruce Springsteen, amerikai énekes, zenész, gitáros mintegy 6 millió dolláros biztosítást kötött a hangszálaira. Nincs egyedül, annak idején ugyanis Marlene Dietrich is gondoskodott hangja biztonságáról egy 1 millió dolláros biztosítással.

Törzs

Tom Jones igen érdekes testrészt választott biztosítása tárgyául. A világhírű popénekes és színész ugyanis a mellszőrét biztosította, így amennyiben történik valami az ing alól kibukkanó szőrzettel, a biztosító 7 millió dollárt fizet az énekesnek.

 

A leggyakrabban biztosított testrészek között természetesen ott vannak a mellek is. Dolly Parton, a “Countryzene Királynője” 3,8 millió dollárra biztosította sajátjait. Rajta kívül Madonna (2 millió dollár) és Jennifer Love Hewitt (5 millió dollár) is biztosították az általuk legértékesebbnek vélt testrészüket.

Karok

Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa bal kezének középső ujját 1,6 millió dollárra biztosította. Gitárosként ez egyáltalán nem meglepő döntés.

Fenék

Jennifer Lopez, amerikai énekes- és színésznő, táncos, divattervező és producer összesen 27 millió dollárra, megközelítőleg 6 milliárd forintra biztosította fenekét. Hozzá képest eltörpül Mariah Carrey 1 milliárd dolláros biztosítása.

Lábak

A lábak is nagy népszerűségnek örvenedenek, ha biztosításról van szó. David Beckham 70 millió dollárra biztosította sajátjait, a portugál futballcsillag, Cristiano Ronaldo azonban még őt is túlszárnyalta a maga 144 millió dolláros biztosítási összegével - és ez még csak a jobb lábára vonatkozik. Nem meglepő tehát, hogy Michael Flatley, ír sztepptáncos is biztosította a maga munkaeszközeit, igaz a futballistákhoz képest “szerény”, mintegy 47 millió dollárra.

 

A modellek és énekesnők körében is népszerűek a lábra kötött biztosítások. Heidi Klum, világhírű modell is a lábaiban látja a maga legnagyobb értékét. Külön érdekesség azonban, hogy a jobb lábát 1,2 millió dollárra, míg a balt csak 1 millió dollárra biztosította. Rihanna 2007-ben elképesztő, az említett testrészekre külön-külön 500 000 dollár értékű biztosítást kötött. Ehhez a csoporthoz csatlakozott Taylor Swift is a maga 26,5 millió fontos biztosításával.

És akik nem variáltak

Angelina Jolie az egész testére kötött biztosítást 1 milliárd dollár értékben, Daniel Craig teste pedig 9,5 millió dollárt ér. Utóbbinak azért kellett biztosítást kötnie saját testére, mert a James Bond film főszereplőjeként a veszélyesebb jelenetekben is maga akart szerepelni.

 

Ezek a biztosítási összegek és történetek természetesen csak a sztárvilágra jellemzőek, egy dologra azonban felhívják a figyelmünket. Azokra a tulajdonainkra, melyek hasznot termelnek nekünk, érdemes biztosítást kötnünk, hogy egy esetleges baleset kerüljünk kiszolgáltatott helyzetbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2413067954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása