Pannon-Safe

A hitelkártya nem játék

2017. február 04. - WSH

A hitelkártya mára olyan könnyen elérhetővé vált, hogy az ember úgy érzi, hogy csak egy űrlapot kell kitöltenie és szinte utána dobják. Éppen ezért kevésbé felelősen állunk a hitelkeret elköltéséhez és tetemes adósságot halmozhatunk fel, ha nem figyelünk a fizetési határidőkre.

 39719730_l.jpg

A “bevásárlókártyák” óriási előnye, hogy adott hónapban akár az egész rendelkezésre álló összeget elkölthetjük kamatok és egyéb terhelések nélkül, ha a fordulónap előtt vissza tudjuk tölteni a hitelkeretet. A vásárlásaink után 1-2 %-os visszatérítést is kaphatunk, illetve több hitelkártyához utazás biztosítás, vagy balesetbiztosítás is jár. Ha csak ezt az oldalát nézzük, akkor kész főnyeremény hitelkártyásnak lenni!

 

Kamatmentesség?

Csak abban az esetben nem kell kamatot fizetni, ha a megadott határidőig az utolsó fillérig mindent visszafizetünk.

Ha a visszafizetést nem tudjuk időben teljesíteni, vagy csak egy részét törlesztjük, akkor gond nélkül felszámítanak akár 40%-os kamatot is éves szinten.

Ha túlléptük a hitelkeretet, az is 2-4000Ft-os pluszköltséget jelent, ehhez jöhet még a késedelmes fizetés után felszámolt büntetés, ami 2500-3500Ft havonta. És ha egyszer megcsúsztunk, onnan már nehéz egyenesbe jönni.

 

Önnek hány hitelkártya lapul a tárcájában?

Bizonyára egynél több, hiszen a bankok lakossági folyószámla nyitás mellé is adnak már hitelkártyát, illetve a nagyáruházakban is csábítanak a kamatmentes hitelekkel a pénzintézetek.

 

Mi a megoldás a hitelkártya adósságra?

A hitelkártya adósságot legegyszerűbben egy kedvező kamatú személyi kölcsönnel lehet kiváltani.

Egy 500ezer Ft-os adósságnak a kamatai 200ezer Ft-ot is kitehetnek - és ehhez járul még a kezelési költség, a késedelmi kamatok, ami szinte csak ablakon kidobott pénz. Ha ettől meg akarjuk kímélni magunkat, válasszunk a 10-25% THM-mel igénybe vehető személyi kölcsönök közül és két éves futamidővel számolva több tízezer Ft-ot megtakaríthatunk.

A feltöltést követően csak akkor használjuk a hitelkártyánkat, ha biztosak vagyunk abban, hogy lesz elegendő bevételünk a visszafizetésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5512171428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása