Pannon-Safe

Greengo: elérhető Budapest utcáin az új autómegosztó szolgáltatás

2017. január 03. - WSH

Néhány hete már elérhető a Greengo szolgáltatása a fővárosban, a szükséges adminisztrációt követően szinte bárki használhatja az elektromos kisautókat.

Új autómegosztó szolgáltatás indult el Budapesten: közel száz elektromos autó került ki az utcákra. A karosszériájukon zöld csíkot viselő kisautókat bárki használhatja egyszeri adminisztráció után. Michaletzky Bálint, a Greengo kitalálója és ügyvezetője a kerékpár megosztó rendszerhez hasonló szolgáltatást dolgozott ki. Nagy bátorság elindítani egy ilyen vállalkozást, hiszen több hasonló próbálkozás már megbukott.

22265286_l.jpg

Magyarországon a legtöbben ragaszkodunk saját autónkhoz, és nem szívesen osztanánk meg senkivel. Mégis, aki logikusan átgondolja, beláthatja, hogy nem gazdaságos egy több millió forintos autó vásárlása, ha egy nap fél-egy órát használjuk, a fennmaradó 23 órában pedig az utcán áll, kitéve különböző veszélyeknek.

Hogyan használható a Greengo szolgáltatás?

Aki szeretné használni az új elektromos autókat, egyszer be kell mennie személyesen a Greengo irodájába, megadni az adatait és kitölteni a szükséges nyomtatványokat. Vállalni kell, hogy épségben és tisztán adjuk vissza az autót, illetve aki kárt okoz, annak a biztosítás önrészét fedeznie kell. A fizetendő díjak: egyszeri regisztrációs díj, egy jelképes havidíj, és használat arányos percdíj (56 Ft/perc). Ezért cserébe használhatják a közel száz VW e-Up autót, plusz egy okos telefonra letölthető alkalmazást, itt nyomon követhető a teljes flotta, látható, hogy hol van szabad autó, és abban mennyi a felhasználható kilométer. A foglalási rendszeren keresztül történik az autók bérlése és a fizetés is. Az autókat online térképes felületen követhetjük, ami önmagában is egy jó játék. A járgányok kényelmesek és modernek, ideális városi autók. A fenntartás minden költsége és nyűgje a szolgáltató feladata, a használóknak nem kell foglalkozniuk a feltöltéssel, karbantartással.

A működési zóna jelenleg a Budapesten a Nagykörút és a Hungária körút között húzódik, melyet a tervek szerint hamarosan bővíteni fognak, illetve a befektető a flotta létszámát is növelni szeretné a jövőben.

 

Forrás:

http://magyaridok.hu/gazdasag/automegoszto-szolgaltatas-indult-budapesten-1271965/

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8412093775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása