Pannon-Safe

Jövőre tovább nő a kockázati biztosítások piaca

2016. december 30. - WSH

Az elmúlt években a nem-életbiztosítási termékek bevétele növekedett, és az egészségbiztosítások egyre népszerűbbek.

Az egészségbiztosítások az utóbbi időben egyre inkább felértékelődnek az ügyfelek körében: fontosnak tartjuk egészségünk biztonságba helyezését. Leginkább a daganatos betegségekre és cukorbetegségre fedezetet nyújtó termékek körében tapasztalható a növekvő kereslet.

Idén is nőtt a lakosság bizalma a biztosítók felé

21328335_l.jpg

A statisztikák azt mutatják, hogy a magyar háztartások jelentősebb része több különböző biztosítással is rendelkezik, a lakosságnak közel 15 százaléka több mint négyféle biztosítást kötött.  A MABISZ adataiból kiderül, hogy az életbiztosítási ágazatban csökkenési tendencia figyelhető meg. Növekedtek azonban a vagyonbiztosításokból és az egészségbiztosításokból származó bevételek. Elmondható, hogy a lakosság egyre inkább igyekszik felkészülni egy hosszabb betegségre, vagy váratlan balesetre. Az utasbiztosítások körében is növekedés látszik, de a legkiemelkedőbb a gépjármű felelősségbiztosítás és a casco területe. Összességében az látszik, hogy még mindig vagyontárgyainkat féltjük leginkább, pedig egy hosszú betegség, vagy baleset is nagymértékben megváltoztathatja életminőségünket.

Mit várnak a szakemberek 2017-ben?

A piaci környezet hatására - MNB etikus életbiztosítási koncepciójának bevezetése, alacsony hozamkörnyezet – a biztosítók kénytelenek lesznek a kockázatok lefedésére szolgáló termékekre fókuszálni. Tehát többen koncentrálnak majd az egészségbiztosítások, és baleseti termékek értékesítésére, miközben a unit-linked biztosítások háttérbe szorulhatnak. Egész Európában és Magyarországon is megfigyelhető, hogy az emberek pénzügyi tudatossága erősödik, illetve egyre többen meglátják az összefüggést anyagi és egészségi biztonságuk között. Az elmúlt néhány évben főként a specializált biztosításoknál tapasztalható növekedési tendencia.

Az egészségbiztosítás a piac jelentős szeletét tudhatja magáénak, folyamatosan fejlődik, de változásai lassabban indulnak be, átalakulása azonban átütő erejű lehet.

 

Források:

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/biztositok_penztarak/robbanasszeru_lesz_az_atalakulas_az_egeszsegbiztositasi_piacon.1.241193.html

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6312091835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása