Pannon-Safe

Boldog, békés és balesetmentes Ünnepeket kívánunk!

2016. december 24. - WSH

Minden kedves ügyfelünknek, leendő és jelenlegi partnerünknek, olvasónknak nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Rohan az idő – ismét véget ért egy év… Az ünnepek idején egy kicsit megállhatunk, néhány nap megérdemelt pihenés következik. Talán vissza is tekintünk az elmúlt évre, értékeljük sikereinket, tanulunk kudarcainkból, és felkészülünk a jövő kihívásaira. Teremtsünk alkalmat a feltöltődésre, hogy újult erővel-lelkesedéssel kezdhessük majd a feladatainkat a következő évben.

45224312_l.jpg

Sajnos azonban a statisztikák azt mutatják, hogy az Ünnep, az év utolsó hónapja kiemelten veszélyes a balesetek szempontjából, sőt, még a lopások, betörések száma is magasabb decemberben. Ezekről már előző bejegyzéseinkben szót ejtettünk, most azonban álljon itt egy kis csokor egyszerű tanács, hogy mit tehetünk meg a baleset-, és bosszúságmentes karácsony érdekében:

Az utakon is többen vannak ilyenkor – nemcsak az üzletekben - ezért kiemelten figyeljünk vezetés közben, maradéktalanul tartsuk be a KRESZ szabályait, és ügyeljünk a téli időjárási viszonyokra is.

A tömegközlekedési eszközökön, karácsonyi forgatagban védekezzünk a zsebesek ellen! A tárcát, lakáskulcsot ne a kosarunk tetején vagy a farzsebünkben tároljuk. Az iratokat kulcsainktól elkülönítve tegyük el! Ha mégis lopás történik, ne szálljunk szembe a tolvajjal, azonnal a rendőrséget értesítsük!

Bevásárláskor értékeinket, táskánkat soha ne tegyük a kosárba, vagy a bevásárlókocsiba. Telefonunkat, és tartozékait ne nyakba akasztva hordjuk, jobb, ha nem látható helyen tartjuk.

A lakásban soha ne hagyjunk őrizetlenül nyílt lángot, gyertyát! A karácsonyi dekorációhoz az égősorokat csak ellenőrzött helyről, számlával vásároljuk meg. A csillagszórót mindig inkább kézben fogjuk, ne erősítsük a fenyőfára. A fenyőfa rögzítésekor is legyünk körültekintőek!

A sütés – főzés közben is ügyeljünk biztonságunkra, kerüljük a kapkodást. Mindig viseljünk kesztyűt, ha a sütőbe nyúlunk, és bánjunk óvatosan a késekkel is!

 

Források:

http://www.baleset-megelozes.eu/cikk.php?id=1057

http://magyarbrands.hu/magyarbrands-program/ertekelesi-szempontok/

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr112091785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása