Pannon-Safe

Decemberben a tűzkárok mellett betörések száma is duplázódik

2016. december 19. - WSH

A statisztikák szerint az év utolsó hónapjában sokkal gyakoribbak a lakástüzek, illetve a betöréses lopások száma megduplázódik.

Az Allianz Hungária elemezte az elmúlt öt év statisztikáit, melyből kiderült, hogy az ünnepek miatti tűzesetek mellett a betöréses lopások által okozott károk a leggyakoribbak. Sajnos még az év eleje is jelentősen veszélyeztetett: január hónap áll a második helyen a betörések gyakoriságát tekintve.  Ráadásul nemcsak a káresetek száma több az év végén, hanem magasabb az okozott károk átlagértéke is.

21908228_l.jpg

A betörőknek mindegy, hogy családi ház, vagy lakás…

A bűnözők nem feltétlenül az épület jellege szerint válogatnak. Sokkal fontosabb, hogy zárjuk-e a kapukat, illetve milyen védelmi rendszerrel van felszerelve házunk vagy lakásunk. Ha esetleg elutaznánk az ünnepekre, mindenképpen biztosítsuk ingatlanunk megfelelő védelmét. A védelmi rendszer megtervezését lehetőleg bízzuk szakértőkre, és életmódunkhoz illeszkedően alakítsuk ki. Ha van rá módunk, használjunk mechanikai és elektronikus védelmet is. Tévhit azonban, hogy a mechanikai védelemhez feltétlenül szükséges az ablakrács. Akkor is fizet a biztosító, ha nem rácsozzuk be az ablakot, azonban semmiképp ne hagyjuk nyitva, ha elmegyünk otthonról. Az ablakrácsok tűz esetén még veszélyforrások is lehetnek, ha a menekülési utat elzárják.

Ezen kívül nagyon fontos, hogy ingatlanunkat és ingóságainkat, értéktárgyainkat a megfelelő, azaz a valós értékén biztosítsuk.  A tolvajok leginkább az ékszereket, és értékes ingóságokat keresnek – például festményeket. A háztartási ingóságok közül főleg a kisebb méretű műszaki cikkeket, laptopot, fényképezőgépet, mobiltelefont viszik el. Nem jellemző, hogy egy lakást teljesen kiürítenek.

Jó hír, hogy az elmúlt két évben csökkenő tendenciát mutatnak a betöréses lopások számát összesítő adatok. Az még kérdés, hogy idén is folytatódik-e a betörések csökkenése, de a technikai eszközök fejlődése is egyre biztosabb védelmet nyújthat lakásainknak és házainknak.

 

Forrás:

http://www.biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/nemeletbiztositas/itt_a_tel_megduplazodik_a_betoreses_lopasok_szama_es_a_tuzesetek_is_gyakoribbak.6159.html

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1512091709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása