Pannon-Safe

Megvásárolja az MKB biztosítókat a CIG Pannónia

2016. október 18. - WSH

Mi lesz az ügyfelekkel, miben érinti őket a változás?

Az MKB két biztosítóját megvásárolja a CIG Pannónia – derült ki a múlt pénteken. Részletesebben kifejtve: a CIG Pannónia Életbiztosító az MKB Életbiztosító 98,97 százalékát, míg a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító az MKB Általános Biztosító 98,98 százalékát vásárolja fel a német Versicherungskammer Bayerntől.

cig_pannonia_tozsdei_bevezetes_print_hirdetes_fekvo.jpg

És hogy ez mennyiben érinti az ügyfeleket? Az MKB Pénzcentrumnak adott tájékoztatása szerint „a tulajdonos változása nem érinti a biztosítók napi működését, ennek alapján az ügyfelekre semmilyen módon nincs hatással a folyamat, nincs teendőjük.” A biztosító hétfői sajtótájékoztatóján Kádár Gabriella, a CIG Pannónia vezérigazgatója elmondta, hogy az ügyfeleket várhatóan 2017-ben veszik át a CIG biztosítói, a változásokról mindenkinek küldenek majd tájékoztatást, és megerősítette, hogy az ügyfelek az átvételből semmit nem fognak érzékelni. Sőt a jövőben a CIG termékei is elérhetők lehetnek majd az MKB fiókjaiban, de ez a folyamat még tervezés alatt áll.

És miért vette meg a CIG az MKB biztosítóit?

A CIG-nél eddig a unit-linked életbiztosítási termékekből volt jóval több, az MKB viszont főként kockázati és klasszikus megtakarításos életbiztosítási termékeket értékesít, így azonban a termékportfólió kiegyensúlyozottabb lesz. Előnyt jelent még a CIG számára az is, hogy az MKB fiókjaiban is értékesítheti termékeit, ami a növekedésre nyújt lehetőséget. A jövőben várhatóan csökkenni fog a biztosítási piacon az ügynöki értékesítés volumene, és más típusú értékesítési csatornák kerülnek majd előtérbe. Végül, a vásárlás felé billentette a mérleget az is, hogy a CIG számára előnyös egy bankkal együtt működni, hiszen több összeillő terméket is értékesíthetnek egy csomagban, mint például a hitelfedezeti biztosítás.

Persze, nem utolsó sorban a CIG állítólag nagyon is jó áron jutott hozzá a biztosítókhoz, ám az ár még nem nyilvános, mert a pénzügyi zárás még nem történt meg. A befektetők tehát várhatóan leghamarabb jövő év február közepén értesülnek majd a vételárról.

 

Kép: cigpannonia.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5311818173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása