Pannon-Safe

Viharkárok számadása – avagy az autósok pénztárcája bánta

2016. szeptember 23. - WSH

Idén nyáron ismét hatalmas viharok pusztítottak, és az összesített adatok szerint rengeteg autó szenvedett el a szabadban állva – vagy éppen útközben – jelentős károkat.

A biztosítók felmérései és eredményei alapján egyértelműen látszik, hogy hazánkban a lakásbiztosításokra már szinte minden család odafigyel, míg autójukra csak a kötelező biztosítást kötik meg legtöbben. Ingatlanjainknak közel 80 százalékára kötünk biztosítást, a teljes körű cascót azonban jóval kevesebben – a forgalomban lévő autók egyharmadára – kötjük meg. A nyári viharok azonban nem kímélik autóinkat sem: a jégverés, a villámlás, az orkán erejű szél komoly rongálást vihet véghez gépjárműveinken, akár totálkáros is lehet az autónk.

53273008_m.jpg

Mikor a legbiztosabb a Casco?

A természeti jelenségek által okozott károkra a legbiztosabb megoldás gépjárművünk esetében a teljes körű casco biztosítás. Vannak olyan esetek is, amikor egy kidőlt fa, vagy egy vihar által leszakított tetőcserép vagy tégla tesz kárt járművünkben. Ilyenkor elkezdhetjük nyomozni, hogy ki a felelős, ki fizesse ki a kárt, de a tapasztalatok alapján ezek az esetek egyáltalán nem követhetők vissza, szinte lehetetlen megállapítani, hogy ki a felelős a károkozásért. Ezért a tuti megoldás, ha kötünk casco, vagy kiegészítő biztosítást az autónkra. Sajnos a nyáron történt káresetek jelentős százalékában az érintett autókra nem volt casco biztosítás. Így a gépjármű tulajdonosok komoly pénzeket fizettek ki a javításra, vagy rosszabb esetben az új autóra.

Jobb lenne, ha az autónkon sem akarnánk spórolni!

Sokan nem is tudják, hogy milyen díjakat kellene fizetniük a casco biztosítás megkötése esetén, csak egyszerűen kijelentik, hogy túl drága. Pedig érdemes lenne utána járni, hiszen a biztosítók is komoly piaci versenyben vannak már ezen a területen is, és havi néhány ezer forint ráfordítással igen komoly summát takaríthatunk meg. Érdekes, hogy épp a legdrágább autókra körében a legritkább a teljes körű casco biztosítás, pedig a több tíz milliós kocsi javítása is igen borsos összeg lehet. Gondolkodjunk előre, és ne sajnáljuk autónkat sem biztosítani!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1111732987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása