Pannon-Safe

GPS nyomkövetés és lopásgátlás az autóban

2016. július 29. - WSH

A GPS rendszerek nem csupán a mi A-ból B pontba való tájékozódásunkat segítik, hanem ennél sokkal többre képesek! Mai világunkban, az okostelefonok világában már nem kérdés, hogy könnyedén lenyomozható, hol tartózkodunk éppen. A számtalan funkciót ellátó okos készülékek ugyanis mintegy mini zsebszámítógép funkciót betöltve, ha csatlakoznak a hálózatokhoz, akkor egy-egy földrajzi területet is képesek lefedni, az ún. „mobiltelefon-tornyok” segítségével.

5726064_m.jpg

A torony először a telefon helyét rögzíti, majd ha átmennénk egy másik területre, akkor egyből egy másik toronyhoz kapcsolódunk át. Vagyis, elég drámain hangzik, de így van: a telefon bizony látja a tulajdonosának mozgását, is, sőt mi több, az uniós szabályzatok szerint 6-24 hónapig rögzítik is ezeket az adatokat. Sok esetben akár a saját tudtunkon, egy-egy játékkal, vagy bejelöléssel áruljuk el éppen azt, hogy hol is tartózkodunk adott pillanatban. 

A GPS nyomkövetők is hasonló elvek szerint működnek. Persze, ha autó tulajdonosok vagyunk, akkor bizony sokszor jól jöhet, ha a rosszakaróink csak később döbbennek rá, hogy GPS nyomkövető van az autóban, egyébként sajnos, már ezeket is ki tudják iktatni a szemfüles tolvajok, bár tény, hogy az ilyen biztonsági rendszerrel ellátott autót ritkábban viszik el.  

Ma már létezik olyan GPS alapon működő lopásvédelmi rendszer, mely azonnali riasztást ad, ha bevetik az úgynevezett GPS blokkoló jelrendszert, sőt már akkor is, ha bármilyen apróbb mozgást érzékelnek az utastéren belül, pl. kinyílik az ajtó, de ha mozgásérzékelő van az autóban, akkor akár a benyúlásos lopást is képes érzékelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr138917496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyusziulafuben 2016.09.26. 14:35:21

Igazából csak beszerelésben tér el az autós és a telefonos nyomkövetés. Szerintem egy nyomkövetett telefonnal is lehet az autó mozgását követni, így kettőt ütünk egy csapásra. hello.inetrack.hu/t/hogyan-mukodik-a-telefonos-nyomkovetes/244
süti beállítások módosítása