Pannon-Safe

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő…

2016. július 15. - WSH

Végre valahára eljött a nyár, a nyaralások, és vele együtt az utazás ideje: legtöbbünknek most van lehetősége az egész éves kemény munka után egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre. Szeretünk ilyenkor elszakadni a hétköznapok világából, kis időre elfeledni a napi rutint, új élményeket szerezni, azaz: utazunk, felfrissülünk! Izgalmas már maga a tervezgetés is, és szeretnénk lehetőségeinkhez mérten a legjobban kihasználni szabadidőnket, felhőtlenül eltölteni megérdemelt pihenésünket. 

10520209_m.jpg

Tervezzünk felelősséggel, ha utazunk - hogy gondtalanul élvezhessük szabadságunkat, ezért semmiképpen ne feledkezzünk meg az utasbiztosításról! Nem csak akkor fontos az utasbiztosítást megkötni, ha távoli, egzotikus tájakra tervezünk hosszabb nyaralást, hiszen a baj akár a szomszéd országban, egy nap alatt is bekövetkezhet! 

Ha kötünk utasbiztosítást, azonnali segítséget kaphatunk külföldön is, a nap bármely szakában, magyar nyelven. 

Milyen veszélyek leselkednek ránk, ha otthonunktól távol pihenünk? 

Történhet velünk baleset, megbetegedhetünk, eltulajdoníthatják értékeinket – hogy csak a legáltalánosabbakat említsük. Természetesen nem ilyen eseményre számítva indulunk el a várva-várt nyaralásra, és nem is szeretünk ezekre gondolni –hát ne tegyük: hagyjuk biztosítónkra a kockázatok átgondolását! 

Kevesen tudják, hogy a biztosító folyamatos szolgáltatást nyújt utazásunk alatt abban az esetben is, amikor nem történik kár, hiszen folyamatosan rendelkezésre áll a háttérben (pl. asszisztencia szolgálat), hogy baleset, lopáskár, betegség esetén azonnali, hathatós segítséget nyújthasson kiépített információs hálózatának felhasználásával. Érdemes alaposan utánajárni a lehetőségeknek. 

Igaz, hogy az utazási irodák is kínálnak komplett biztosítási csomagokat, bankkártyánkhoz is tartozhat utazásbiztosítás, vagy rendelkezhetünk Európai Egészségügyi Kártyával is. Ezek azonban nem biztos, hogy minden esetben lefedik azokat a szolgáltatásokat, melyekre az adott helyzetben szükségünk lehet. 

Vegyük igénybe szakember segítségét a megfelelő utasbiztosítás kiválasztásához! Az utasbiztosítási szerződésekben előre meghatározott feltételeket rögzít a biztosító arról, hogy mely kockázatok esetére vonatkozik a biztosítás, és milyen összeghatárig. Nagyon sokféle variáció közül választhatunk, ezért hasznos, ha ismerünk több lehetőséget, illetve össze tudjuk hasonlítani azokat – ebben tud hasznos segítséget nyújtani számunkra a pénzügyi és biztosítási szakember.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr648869764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása