Pannon-Safe

Miért fontos annyira lakásbiztosítást kötni?

2016. június 13. - WSH

Nos, számtalan dolog van, ami tönkre tud menni egy lakásban, és ahogy Murphy is mondaná: ami el tud romlani, az bizony el is romlik!

Az emberek többsége sajnos azonban nem mindig előrelátó, és azt gondolja, vele úgysem történhet meg az, hogy pl. belecsapjon a villám a házba, vagy értékes elektromos háztartási eszközeibe, ahogyan az sem, hogy a szomszéd gyerekek egy kiadós kerti focizás során a félresikló labdával berúgják a földszinti ablakunkat. Ha erre az a válasz, hogy ugyan már, mi nem is földszinten lakunk, a kertes házunk udvara pedig szerencsére, messzire van a szomszédétól ahhoz, hogy a gyerekek holmi labdával kárt okozhatnának benne – akkor érdemes tovább gondolni a dolgokat: mik is történhetnek még velünk, illetve otthonunkkal, amik a kárunkat tudják okozni.

2330229_m.jpg

Természeti katasztrófák sajnos napjainkban egyre többször előfordulnak, hiszen egyre szélsőségesebb az időjárás. A nagy sebességű viharos szelek könnyedén betörhetik az ablaküvegeket, kicsavarhatnak fákat, és még számos katasztrófát képesek előidézni, hogy a villámkárokról már ne is beszéljünk… Elég mindössze csak néhány komolyabb elektronikai tárgy meghibásodása a villámkárok miatt, hogy jelentősen felborítsa a családi költségvetést – elvégre nem mindenki rendelkezik legalább akkora megtakarítással, hogy könnyedén, hirtelen egy új mosógépet, vagy elektromos sütőt tudjon vásárolni – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Számítógépünk meghibásodása pedig nem csupán anyagai, de komoly eszmei veszteséggel is járhat – a rajtuk tárolt számunkra olykor felbecsülhetetlen értékű dokumentumok esetleges elvesztése miatt. És akkor még nem is beszéltünk a betörésekről, lopásokról. Pedig, bizony előfordulhat – még akkor is, ha a legnagyobb óvatossággal járunk el. Amikor már megtörtént a baj, akkor milyen jó, ha van segítség. Azt pedig, hogy élünk-e ezzel a segítséggel, avagy sem, csakis mi magunk dönthetjük el, ám ehhez idejében, előre kell gondolkodnunk, hiszen utólag már sajnos késő lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonsafe.blog.hu/api/trackback/id/tr18806068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása